Τελευταία νέα
Ουκρανικό: Τι σηματοδοτεί η επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου – Drones, απειλές και διπλωματική κόντρα Κύπελλο: Εύκολη πρόκριση του Ατρόμητου στη League Phase [βίντεο] Οι δυο μαύρες τρύπες της μείωσης του ελληνικού χρέους και οι κούφιοι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη- Πιερρακάκη Μαντόνα: Το φωτογραφικό άλμπουμ από τα γενέθλιά της στην Ελλάδα – «Φάε, προσευχήσου, αγάπα, χόρεψε» [εικόνες] Στη Χαλκιδική ο Κώστας Κατσαφάδος για μέτρα για τους πυρόπληκτους «Από τα βάθη της καρδιάς μου στην κορυφή του κόσμου»: Έκθεση φωτογραφίας από την FemArtAct Εργολάβοι, η «λύση» για κάθε πρόβλημα: Ολοένα και περισσότερες λειτουργίες του ΕΣΥ σε ιδιώτες Γάζα: Νέο φονικό ισραηλινό πλήγμα στο λιμάνι – Τουλάχιστον έξι νεκροί Τραγωδία στη Σίφνο: Τα απανθρακωμένα συντρίμμια του ελικοπτέρου – Νέα πλάνα Η νέα ελληνική κανονικότητα: Νέοι με πτυχία εξακολουθούν να κοιμούνται στο παιδικό τους δωμάτιο Ξεκίνησε η ιστορική δίκη της Meta – «Θα δείξουμε πώς Facebook και Instagram παγιδεύουν τα παιδιά» Ασφυκτικά γεμάτες οι φυλακές στη Σουηδία: Άρχισε «εξαγωγή» κρατουμένων στην Εσθονία
Efsyn.gr

Η πρόσκληση Βαρουφάκη σε Σακελλαρίδη και η άρνηση του Γραμματέα της Νέας Αριστεράς – Διάλογος μέσω «Εφ.Συν.»

Αίσθηση στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς προκάλεσε ο άτυπος διάλογος που είχαν μέσω αρθρογραφίας τους στην «Εφ.Συν.» ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον γραμματέα της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Ο Γ. Βαρουφάκης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας στον κ. Σακελλαρίδη, μιλώντας με συγκεκριμένα ονόματα για το ποιους από τη (Νέα) Αριστερά θα ήθελε στο κόμμα του, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική.
Απαντώντας στο άρθρο Βαρουφάκη, ο γραμματέας της ΝΕ.ΑΡ. επεσήμανε πως «η ενότητα της Αριστεράς δεν μπορεί να γίνεται αντιληπτή ως συνεργασία ενός κόμματος με έναν «αστερισμό προσωπικοτήτων». Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί πολιτική διαδικασία ενότητας, ζύμωσης και κοινής δράσης. Με αυτόν τον τρόπο θα αναπαράγαμε τη μεταγραφολογία στελεχών που παρακολουθούμε σήμερα με αφορμή τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και θα γινόμασταν “μια από τα ίδια”».
Αναφερόμενος στον εαυτό του, ξεκαθάρισε ότι «εμένα προσωπικά δεν με αφορά μια τέτοια προοπτική, και αν ήθελα να βγω βουλευτής υπήρχαν πιο εύκολοι δρόμοι. Η πορεία μου ταυτίζεται με τη συλλογικότητα της Νέας Αριστεράς, με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που δίνουν τη μάχη στις γειτονιές και στους κοινωνικούς χώρους».
Υπενθυμίζεται ότι σε άρθρο του στην «Εφ.Συν.» Σαββατοκύριακο ο Γ. Βαρουφάκης πρότεινε ανοιχτά το εξής: «Ποιος αριστερός άνθρωπος δεν θα ανακουφιζόταν αν στα  ψηφοδέλτια του «ΜέΡΑ25 Ενωτική Αριστερά» έβλεπε να περιλαμβάνονται, μεταξύ πολλών άλλων, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, η Γιάννα Κούρτοβικ, ο Αντώνης Νταβανέλος, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου; Να περιλαμβάνουν και να εκφράζουν τις χιλιάδες συντρόφισσες και συντρόφους που, από ποικίλες προελεύσεις της Αριστεράς, δίνουν από χρόνια, καθημερινά, τις μεγάλες μάχες υπέρ των πολλών;».
Πάντως στο ευρύτερο μέτωπο της Αριστεράς ο Γ. Βαρουφάκης αναγνώρισε ότι με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας, λέγοντας ότι «απορρίπτουν κάθε ενωτική μας πρωτοβουλία, απαντώντας με επιθέσεις», ενώ και για τη ΛΑΕ λέει ότι συμπορεύτηκαν μεν για τρία χρόνια, αλλά «δυστυχώς την είδαμε να εγκλωβίζεται καλύπτοντας τις συμπεριφορές της μιας από τις δύο συνιστώσες οργανώσεις της που παραβιάζουν θεμελιώδεις ηθικές αξίες της Αριστεράς».
Από τη Νέα Αριστερά, χωρίς να το λέει ανοιχτά, δεν κρύβει ότι δεν θα επιθυμούσε συνεργασία με τα κορυφαία στελέχη της που ήταν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19, χώρια που ούτε εκείνα επιθυμούν αυτή τη συνεργασία.
Τελικά, μήπως κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν;
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...