Τελευταία νέα
Ανάμεσα σε δύο εξουσίες To «Όχι» των δικηγόρων στην ΚΥΑ της… ντροπής: Αρνούνται το bonus των 250€ για τις απελάσεις και την κρατική «εποπτεία» ΗΠΑ – Ιράν: Στις 11 Ιουλίου θα συνεχιστούν οι συνομιλίες, στο τραπέζι και τα πυρηνικά Πυρκαγιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Επιχειρεί και ελικόπτερο ΠΑΣΟΚ: ”Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός, οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Στέλιου Κούλογλου” Πώς «ροκάνισε» ο πληθωρισμός τις αυξήσεις των μισθών Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου δέκα στρέμματα Πυρά από την ΕΛ.Α.Σ για τη νέα ΚΥΑ: «Συνδέουν κοινωνικά ζητήματα με οικονομικά κίνητρα, θα την καταργήσουμε» Προκαλεί η Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Γύφτοι είναι, θα αυτοκτονούσα» απάντησε σε υποθετική ερώτηση για τους Ρομά Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία στο τμήμα Άνω Λιόσια–Ασπρόπυργος Πυρκαγιά στην περιοχή Λειψύδριο του Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα Νέα Αριστερά: Ζητά παραίτηση Φαραντούρη και ανάκληση της μετάθεσης της συζύγου του στη ΜΕΑ
Efsyn.gr

Βίντεο ντοκουμέντο: Ισραηλινός στρατιώτης ανοίγει πυρ και σκοτώνει βρέφος σε αυτοκίνητο στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινή ΜΚΟ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει τη στιγμή που ισραηλινός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια Παλαιστινίων στη συνοικία Τελ Ρουμέιντα της Χεβρώνας, σκοτώνοντας ένα βρέφος επτά μηνών. Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Στο βίντεο διακρίνονται δύο ισραηλινοί στρατιώτες σε δρόμο της πόλης, την ώρα που αυτοκίνητο επιβραδύνει και σταματάει σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτούς. Το επίμαχο απόσπασμα δεν έχει ήχο και δεν είναι σαφές πότε ακριβώς πυροβολούν οι στρατιώτες εναντίον του οχήματος.

Ακολούθως διακρίνονται, από άλλη οπτική γωνία, οι γονείς να βγαίνουν από το αυτοκίνητο και τον πατέρα να κρατάει στην αγκαλιά του το αιμόφυρτο βρέφος, το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι.
Διαψεύδουν τους ισραηλινούς ισχυρισμούς
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως διερευνά το συμβάν, υποστηρίζοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει, ένας στρατιώτης άνοιξε πυρ όταν αυτοκίνητο επιτάχυνε κατευθυνόμενο προς τους στρατιώτες που βρίσκονταν στο σημείο.
Ωστόσο, η μη κυβερνητική οργάνωση Μπετσέλεμ για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα εδάφη υπογραμμίζει σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ: «Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως ο ισραηλινός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου τη στιγμή που ο οδηγός επιβράδυνε και ετοιμαζόταν να σταματήσει, ευρισκόμενος σε απόσταση από τους στρατιώτες, χωρίς να αντιπροσωπεύει κίνδυνο για εκείνους».
Από τα ισραηλινά πυρά τραυματίστηκαν επίσης οι γονείς του βρέφους. Σύμφωνα με την ανάρτηση της Μπετσέλεμ, «ο Σαμ, το επτά μηνών βρέφος που βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας του στο πίσω κάθισμα, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και ο θάνατος του διαπιστώθηκε λίγο αργότερα. Οι γονείς του Σαμ τραυματίστηκαν επίσης από τα πυρά και η μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Μετά το επεισόδιο, ο στρατιώτης που πυροβόλησε και ένας άλλος στρατιώτης που βρισκόταν μαζί του εγκατέλειψαν το σημείο, χωρίς να ελέγξουν το όχημα ή να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια στο θανάσιμα τραυματισμένο βρέφος ή στη μητέρα του».
Η βία στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967, κλιμακώθηκε αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...