Τελευταία νέα
Ανάμεσα σε δύο εξουσίες To «Όχι» των δικηγόρων στην ΚΥΑ της… ντροπής: Αρνούνται το bonus των 250€ για τις απελάσεις και την κρατική «εποπτεία» ΗΠΑ – Ιράν: Στις 11 Ιουλίου θα συνεχιστούν οι συνομιλίες, στο τραπέζι και τα πυρηνικά Πυρκαγιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Επιχειρεί και ελικόπτερο ΠΑΣΟΚ: ”Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός, οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Στέλιου Κούλογλου” Πώς «ροκάνισε» ο πληθωρισμός τις αυξήσεις των μισθών Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου δέκα στρέμματα Πυρά από την ΕΛ.Α.Σ για τη νέα ΚΥΑ: «Συνδέουν κοινωνικά ζητήματα με οικονομικά κίνητρα, θα την καταργήσουμε» Προκαλεί η Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Γύφτοι είναι, θα αυτοκτονούσα» απάντησε σε υποθετική ερώτηση για τους Ρομά Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία στο τμήμα Άνω Λιόσια–Ασπρόπυργος Πυρκαγιά στην περιοχή Λειψύδριο του Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα Νέα Αριστερά: Ζητά παραίτηση Φαραντούρη και ανάκληση της μετάθεσης της συζύγου του στη ΜΕΑ
Efsyn.gr

Μουντιάλ 2026: Ο ΜακΓκίν υπέγραψε το 1-0 επί της Αϊτής και έδωσε ιστορική νίκη στους Σκοτσέζους μετά από 28 χρόνια

Το γκολ του ΜακΓκιν στο 28ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση Αϊτή – Σκοτία (0-1), χαρίζοντας στους «χαϊλάντερς» μια ιστορική νίκη στην επιστροφή της στο Μουντιάλ μετά από 28 χρόνια.
Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 16’, όταν το σουτ του ΜακΤόμινεϊ σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Πλασίντ. Δώδεκα λεπτά αργότερα, η πίεση των Σκωτσέζων απέδωσε καρπούς: μετά από φάση διαρκείας και αδυναμία της άμυνας της Αϊτής να απομακρύνει, ο ΜακΓκιν σούταρε στην επαναφορά, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.
Η Αϊτή προσπάθησε να αντιδράσει πριν το ημίχρονο, με τους Μπελεγκάρντ και Ισιντόρ να παίρνουν πρωτοβουλίες, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Γκαν. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη Σκοτία μπροστά στο σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ξεκίνησε με ένταση και δυνατές μονομαχίες, με τη Σκοτία να διατηρεί την πρωτοβουλία και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη. Η Αϊτή προσπάθησε να ανέβει, αλλά δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες απέναντι στην οργανωμένη σκωτσέζικη άμυνα.
Ο Πιερό παραλίγο να ισοφαρίσει για την Αϊτή
Στο 73’ ο ΜακΓκιν έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο προσωπικό γκολ, ενώ στο 85’ ο Πιερό απείλησε με κεφαλιά για την Αϊτή, χωρίς όμως να βρει στόχο. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με τη Σκοτία να κρατά το 1-0 και να ξεκινά ιδανικά τη διοργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...