Τελευταία νέα
Πετρέλαιο: Υποχώρησαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» μετά τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ για τις κυρώσεις στο Ιράν Οι ΗΠΑ αποχαρακτήρισαν τη Συρία ως κράτος που στηρίζει την τρομοκρατία Μαραντόνα: Πουλήθηκε η μπάλα που άγγιξε το «χέρι του Θεού» Ικανοποίηση Σκέρτσου για το Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα πετυχαίνει «τον στόχο της πλήρους απορρόφησης» ΗΠΑ: Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Νεβάδα – Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους [εικόνες-βίντεο] Ιός του δυτικού Νείλου: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα στο Ψυχικό – Σε ψεκασμούς προχωρά ο δήμος Χαρδαλιάς κατά ΤΕΧΑΝ: Στα δικαστήρια για 6 εκατ. ευρώ – Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την ανακύκλωση Ανυποχώρητο το Ιράν, υποβαθμίσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ: «Κανείς δεν θα πιστέψει τις ανοησίες τους» Νίκος Παππάς: «Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ κανένας δεν θα συζητούσε για την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους» – Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Ρένα Δούρου: «Να σπάσει επιτέλους η σιωπή για την εμμηνόπαυση» – Η προσωπική εξομολόγηση και το μήνυμα προς τις γυναίκες Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας Σκιάθος: Πρόσκρουση επιβατηγού σε θαλάσσιο ταξί – Απαγορεύτηκε ο απόπλους και στα δύο πλοία

Με 3-2 Πρωταθλητής Stoiximan GBL για την σεζόν 2025-26 ο Ολυμπιακός

14/06/2026

Ο Ολυμπιακός με υπεροχή στα ριμπάουντ (14-9) και κορυφαίο τον Εβάν Φουρνιέ (22 πόντοι με 3/3 τρίποντα και 7 ασίστ) επιβλήθηκε στο ΣΕΦ με 89-85 του Παναθηναϊκού AKTOR και με 3-2 νίκες στην σειρά των Τελικών της Stoiximan GBL κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας για την σεζόν 2025-26.
Οι «ερυθρόλευκοι» κατακτούν για δεύτερη σερί σεζόν το Πρωτάθλημα και για συνολικά 16η φορά στην ιστορία τους. Ο Ολυμπιακός την φετινή σεζόν κατέκτησε, επίσης, τον τίτλο της Euroleague και του Super Cup. Ο Φουρνιέ αναδείχθηκε Stoiximan MVP των Τελικών.

Ο Ολυμπιακός με 11 πόντους του Σάσα Βεζένκοφ προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (26-15) 27’’ πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR απάντησε με επιμέρους 6-2 με δύο καλάθια του Τι Τζέι Σορτς και μείωσε την διαφορά στους 7 (28-21) λίγο μετά το 12’ της συνάντησης.

Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, με «όπλο» την υπεροχή τους στα επιθετικά ριμπάουντ ξέφυγαν και πάλι στο σκορ και με πέντε πόντους με ένα τρίποντο του Άλεκ Πίτερς προηγήθηκε με 47-33 με 1’ και 37’’ να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε 9 επιθετικά ριμπάουντ έναντι 4 των «πρασίνων».

Η διαφορά διευρύνθηκε στα πρώτα τρία λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου σε 11-4 και με πέντε πόντους με ένα τρίποντο του Εβάν Φουρνιέ, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με +20 (59-39) με 6’ και 24’’ να απομένουν για την λήξη του τρίτου δεκάλεπτου.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έλεγξε στην συνέχεια τα ριμπάουντ (11-7 τα επιθετικά) και ύστερα από την αποβολή των Κέντρικ Ναν, Ταϊρίκ Τζόουνς με δύο βολές του Βασίλη Τολιόπουλου κατέβασε την διαφορά στους 9 (61-52) στο 27’ του αγώνα.

Με τρίποντο του Ντίνου Μήτογλου και νέο καλάθι του Τολιόπουλου η «ομάδα του τριφυλλιού» πλησίασε στους 8 (67-59) με 29’’ να απομένουν για την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR με δύο τρίποντα του Όσμαν μείωσε ξανά στους 8 (78-70) στο 35’ του 5ου Τελικού και με κλέψιμο και λέι απ του Τι Τζέι Σορτς πλησίασε στους έξι (78-72) 4’ και 40’’ πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με τρίποντο του Κόρι Τζόσεφ και καλάθι του Βεζένκοφ μέσα από την ρακέτα και ξέφυγε με 83-72 με 2’ και 37’’ να απομένουν για το τέλος του αγώνα.

Οι «πράσινοι», ωστόσο, με δύο βολές του Νάιντζελ Χέιζ – Ντέιβις, καλάθι και τρίποντο του Τολιόπουλου πλησίασαν στους τέσσερις (83-79) 1’ και 8’’ πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Με τέσσερις βολές ο Φουρνιέ… σφράγισε την επικράτηση των «ερυθρόλευκων» (87-79) με 40’’ να απομένουν για το τέλος του ματς ενώ μεσολάβησε άστοχο μακρινό τρίποντο του Χέιζ – Ντέιβις.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 47-35, 69-59, 89-85.

Διαβάστε επίσης...