Τελευταία νέα
Volkswagen: Συμφωνία για μετατροπή εργοστασίου σε μονάδα παραγωγής εξοπλιστικών – Πρώτο συμβόλαιο με την ισραηλινή Rafael Novartis: Ο Πολάκης ζητάει να βγουν από το αρχείο τα «αδιευκρίνιστα» ποσά του Γεωργιάδη – Καταθέτει μήνυση Φινλανδία: 27χρονος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών – Τα προσέγγιζε μέσω Snapchat Ο Πάνος Καμμένος στην κηδεία του «Χασάπη» της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς Β. Κικίλιας – M.Kiuchi: Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας σε ναυτιλία, ναυπηγεία και λιμένες Ευ. Μυτιληναίος: Δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη εάν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση σε Μ. Ανατολή ή Ουκρανία Κατρίνης: Ανήκει στην Ελλάδα ο πηγαίος κώδικας της «Ασπίδας του Αχιλλέα»; Η κυβέρνηση αμφισβητεί την παραχώρηση του στρατοπέδου Κόδρα στον Δήμο Καλαμαριάς Μια γλωσσική πρόταση Σαλμάς για κόμμα Σαμαρά: “Δεν καθορίζει ο Μητσοτάκης πότε τελειώνει η πολιτική καριέρα του καθενός” Π. Αμυράς: Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού θα υλοποιηθούν μία προς μία Μαρία Καρυστιανού: Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε πλήρως το πρόγραμμα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» – Το κράτος δικαίου στο επίκεντρο
Efsyn.gr

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων – Ανήλικοι δύο από τους συλληφθέντες

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της χώρας, οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικων, για υποθέσεις που σχετίζονται με τη διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Παράλληλα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη τριών ατόμων.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός, ότι δύο από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκε επιπλέον υλικό που σχετίζεται με πράξεις αυτοτραυματισμού.
Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από τις 11 έως τις 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας και με τη χρήση εξειδικευμένου εργαλείου ανάλυσης, για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου που φέρονται να είχαν αποκτήσει πρόσβαση και να διαμοίραζαν παράνομο οπτικοακουστικό υλικό.
Μετά την ταυτοποίηση των εμπλεκομένων, ακολούθησαν συντονισμένες έρευνες σε κατοικίες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Άμφισσα, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Σαντορίνη και την Ξάνθη, με τη συνδρομή τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών και παρουσία δικαστικών λειτουργών.
Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν δέκα κινητά τηλέφωνα, τέσσερις κάρτες SIM, δύο σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο φορητοί υπολογιστές, ένα tablet, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία κάρτα μνήμης.
Η επιτόπια ψηφιακή εξέταση των κατασχεθέντων πειστηρίων αποκάλυψε, σύμφωνα με τις αρχές, μεγάλο αριθμό αρχείων που περιείχαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην κατοχή των τεσσάρων εμπλεκομένων, γεγονός που οδήγησε στις συλλήψεις τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, όπου ασκήθηκαν σε βάρος τους κακουργηματικές διώξεις και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση. Όσον αφορά τα υπόλοιπα τρία πρόσωπα που ερευνώνται για την υπόθεση, οι σχετικές δικογραφίες αναμένεται να υποβληθούν στην τακτική διαδικασίας.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος Βορείου Ελλάδος με την κωδική ονομασία «Αιγίς» για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...