Τελευταία νέα
Ιράν: Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου για «προσωπικούς λόγους» Πτήση flydubai: Εντολή Νετανιάχου να εξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας για τις διεθνείς πτήσεις προς το Ισραήλ Θεσσαλονίκη: Πτώση σοβάδων από μπαλκόνι στη λεωφόρο Νίκης – Αποκλείστηκε με κορδέλα το σημείο Κρήτη: Η κακοκαιρία «έπνιξε» δρόμους και καλλιέργειες – «Ολοκληρωτική καταστροφή» στο Οροπέδιο Λασιθίου [εικόνες – βίντεο] «Η Μακεδονία σε 15 χρόνια θα έχει ερημώσει και κάποιοι διαμαρτύρονται για το όνομα» – Ισοπεδωτικός ο Βάιος Γκάνης βάζει τα πράγματα στη θέση τους Οι αιχμές και τα μηνύματα Τασούλα για μετεκλογική κυβέρνηση Το φεστιβάλ που έγινε οργανικό κομμάτι της Σύρου Νέα Ιωνία: Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στην οδηγό ταξί – «Τελείωσες», της φώναζε ο δράστης Πωλούνται θέσεις πρέσβη: Τιμές συζητήσιμες Λούλα ή Μπολσονάρου; Στις κάλπες οι Βραζιλιάνοι υπό το άγρυπνο βλέμμα του Τραμπ Μαρικάρμεν Αμπασκάλ, ακτιβίστρια ετών 87: Η Ισπανίδα γιαγιά-σύμβολο του αγώνα για αξιοπρεπή στέγη Η Γιαννακοπούλου αποστόμωσε τον Λοβερδο: «Αποτυχία είναι να την κάνουν υποψήφιοι πρόεδροι γιατί δεν χόρτασαν υπουργιλικι»
Thefaq.gr

ΕΛΑΣ: Επεκτείνεται η έρευνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Πάρτι επιδοτήσεων και με βοοειδή

«Σκιές» πάνω από τα στοιχεία των αγροτικών επιδοτήσεων για τα βοοειδή αφήνει ο Θωμάς Μόσχος, υποστηρίζοντας ότι οι αριθμοί των επιδοτούμενων γεννήσεων και σφαγών δεν συμβαδίζουν με την πραγματική μείωση του ζωικού κεφαλαίου που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ

 
Μιλώντας στη Naftemporiki TV, ο κ. Μόσχος υποστήριξε ότι «Επιδοτούνται περίπου 262 χιλιάδες γέννες και στο τέλος καταλήγουν να επιδοτηθούν και στη σφαγή, γιατί επιδοτείται και η γέννα και η σφαγή των ελληνικών μοσχαριών».
Όπως ανέφερε, οι επιδοτήσεις αφορούν περίπου 70.000 μοσχάρια, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με τον ίδιο, περιλαμβάνονται και ζώα που εισάγονται από το εξωτερικό και μετά από συγκεκριμένο διάστημα εκτροφής στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται ως ελληνικά.
Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΛΑΣ σημείωσε ότι, με βάση τα στοιχεία των επιδοτήσεων, θα έπρεπε να υπάρχει σημαντική αύξηση του ζωικού κεφαλαίου τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που –όπως υποστήριξε– δεν επιβεβαιώνεται από τα επίσημα δεδομένα.
Αντίθετα, ανέφερε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μείωση στα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή, δημιουργώντας ερωτήματα για την απόκλιση ανάμεσα στα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας και εκείνα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο Θωμάς Μόσχος συνέδεσε την υπόθεση με την ευρύτερη έρευνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, υποστηρίζοντας ότι τα νέα στοιχεία αποτελούν συνέχεια του αρχικού σκανδάλου με τις δηλώσεις βοσκοτόπων και αγροτεμαχίων και εκτίμησε ότι η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αναμένεται να αναδείξει το πραγματικό μέγεθος της υπόθεσης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...