Τελευταία νέα
ΑΕΚ: Λευκή ισοπαλία κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας – Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κριθεί η πρόκριση Η Λιβερία συνδράμει την ακροδεξιά πολιτική του Τραμπ: Θα δεχθεί έως 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά του ΔΠΔ: Επέβαλαν κυρώσεις στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και σε ανώτερο λειτουργό Λέσβος: Διασώθηκαν πέντε άτομα μετά τη βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους Δούρου-Παππάς-Πολάκης κοντά στην επανένωση με τους kasselistas! Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής ζητά συγγνώμη για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού – Τι απαντά η κόρη του Ισαάκ Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο Συμφώνησαν Μπαρτσελόνα με Ρόδρι, ολοκληρώθηκε η πιο μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού Το νέο «ναυάγιο» μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν και οι απειλές του Τραμπ στο Ομάν έφεραν άλμα στις τιμές του πετρελαίου ”Καραγκιοζιλίκια” και για τα ”σκουπίδια” οι ανακοινώσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα παράνομα ”θαλάσσια πάρκα” της Τουρκίας Κύπρος: Πνίγηκε 27χρονος στη Λεμεσό – Έπεσε από καταμαράν στη θάλασσα για να βρει το κινητό του «Βόμβα» Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο
Indicator.gr

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου στα πολιτικά στέκια της Αθήνας: Τι ρωτούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Αμαλία επιταχύνει τις περιοδείες στην επαρχία

*** Η Αθήνα παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή και κάποια ανησυχία, οφείλω να προσθέσω, τις τελευταίες οργανωμένες προσπάθειες προσέγγισης της Αιγύπτου από την Τουρκία. Κι αυτό, γιατί προφανώς έχει τους λόγους της.
*** Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα κάνει ό,τι περνά απ΄ το χέρι της για να εντάξει το Κάιρο στην ομάδα επιρροής της, σε ό,τι αφορά στην ευρύτερη περιοχή. Προσέξτε:
*** Προ ημερών, έγινε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα μια πολύ ενδιαφέρουσα τετραμερής σύνοδος. Με την παρουσία των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας, του Πακιστάν και της Σαουδικής Αραβίας (και βεβαίως της Αιγύπτου). Η ατζέντα της, κρίσιμη, όπως μπορείτε να φανταστείτε.
*** Εννοείται ότι το ενδιαφέρον της Ελλάδας, για τα όσα διημείφθησαν εκεί (ήταν και είναι) μεγάλο. Και λογικό είναι να θέλει να μάθει τι συμβαίνει τέλος πάντων με την περίπτωση Σίσι. Τι μαθαίνω; Ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του. Γιατί έχουν μαζευτεί πολλά.
*** Για παράδειγμα: Πριν από την τετραμερή, οι Πολεμικές Αεροπορίες της Τουρκίας και της Αιγύπτου έκαναν κοινή άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο. Και για όσους ξέρουν ποιο ήταν το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, η εξέλιξη αυτή είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.
*** Η Αθήνα, γνωρίζει βεβαίως ότι το βαθύ κράτος στο Κάιρο ήταν και παραμένει καχύποπτο έναντι της Άγκυρας. Φαίνεται όμως ότι κάποιες πλάκες αρχίζουν να μετακινούνται στο παλάτι του «Φαραώ». Κι αυτή ακριβώς την μετατόπιση προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση.
*** Ποια είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου αυτόν τον καιρό σε όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά στέκια της Αθήνας; Το πότε θα κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης. Και ποιοι ρωτούν σχεδόν απελπισμένα να μάθουν «κανένα νέο»;
*** Οι βουλευτές του …ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς επειδή έχουν τους λόγους τους, που απ’ ό,τι καταλαβαίνω είναι πιο πολλοί από των υπολοίπων. Γιατί θέλουν να ξέρουν τι θα κάνουν αν τελικά ο πρωθυπουργός τις προκηρύξει τον Σεπτέμβριο. Σε αυτή την περίπτωση «θα μείνουν στον αέρα», κυριολεκτικά.
*** Για αυτό και πέραν όλων των άλλων, ρωτούν και κάτι επιπλέον: Πότε θα κλείσει για τη θερινή περίοδο η Βουλή και πότε θα ανοίξει ξανά. Για να κανονίσουν το πρόγραμμα τους. Κοινώς, για να ξέρουν πότε θα ανακοινώσουν τις ανεξαρτητοποιήσεις τους.
*** Αν και όπως σας έγραφα και χθες, είναι λίγες οι ελπίδες που έχουν για «αποκατάσταση» μέσω της ΕΛΑΣ. Και υπό πολλές προϋποθέσεις. Και τις κάνει ακόμα λιγότερες, ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται την όλη ιστορία.
*** Αυτό που καταλαβαίνω, πάντως, είναι ότι αν φύγουν από την Κουμουνδούρου, σχεδιάζουν να το κάνουν προς τα τέλη Αυγούστου…
*** Και μια και βρίσκονται σε περιβάλλον ΕΛΑΣ, να σας ενημερώσω ότι με εντολή άνωθεν, θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για αρχίσει το κόμμα να βγαίνει «προς τα έξω». Τι εννοώ; Ότι ξεκινά η εκπόνηση ενός προγραμματισμού εκδηλώσεων, ανά την Ελλάδα.
*** Πιο συγκεκριμένα, τα νέα στελέχη θα μάθουν να περιοδεύουν. Καιρός τους είναι, γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα μπορεί να πάει καλά στο λεκανοπέδιο, στην περιφέρεια, όμως, υπάρχει θέμα. Η αρχή, απ’ ό,τι μαθαίνω θα γίνει άμεσα.
*** Πού; Σε πρωτεύουσες νομών.
The post Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου στα πολιτικά στέκια της Αθήνας: Τι ρωτούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Αμαλία επιταχύνει τις περιοδείες στην επαρχία appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...