Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, ανοίγοντας τρία μεγάλα μέτωπα: την καταδίκη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα κενά ασφαλείας στην υπόθεση του Θάνου Ντόκου, αλλά και τις κυβερνητικές ευθύνες για την καλλιέργεια διχαστικού κλίματος.
Το «γαλάζιο» σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Κώστας Τσουκαλάς έθεσε ευθέως το ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να διαγράψει τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά, και το στέλεχος του οργανισμού, Αθανασία Ρέππα, μετά την καταδικαστική απόφαση της δικαιοσύνης.
«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η δικαιοσύνη απεφάνθη: ο κ. Μελάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επιλογή του πρωθυπουργού στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο άνθρωπος με τον οποίο αντικατέστησαν τον κ. Βάρρα που έκανε ελέγχους, κρίθηκε ένοχος».. Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα “γαλάζιο” σκάνδαλο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολίασε τη σύλληψη φαρμακοποιού για απάτη εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος είχε πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ το 2023, αναδεικνύοντας τη σκοπιμότητα της χρονικής στιγμής που επιλέχθηκε να δημοσιοποιηθεί το γεγονός:
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει πλέον καμία οργανική σχέση με το κόμμα ούτε βρίσκεται στα μητρώα μελών. Αν βρισκόταν, η κομματική του ιδιότητα θα είχε ανασταλεί άμεσα.
Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, η διαρροή της είδησης έγινε σκόπιμα την ίδια ημέρα της καταδίκης των στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να θολώσει τις εντυπώσεις από τη δικαστική απόφαση.
Παραίτηση Ντόκου
Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο κ. Τσουκαλάς αναφορικά με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Θάνο Ντόκο, επαναφέροντας το επιτακτικό αίτημα του ΠΑΣΟΚ για την παραίτησή του.
«Ο κ. Ντόκος είναι ο Γενικός Γραμματέας Εθνικής Ασφάλειας, αρμόδιος για αυτά τα ζητήματα. Ακόμα και όταν ένας πρωθυπουργός μπορεί να πέσει θύμα, η ευθύνη βαρύνει κυρίως εκείνον που έχει να κάνει με την Εθνική Ασφάλεια και τα πρωτόκολλα. Εδώ, στην ουσία, εξαπατήθηκε ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Εθνικής Ασφάλειας. Αν τον κρατήσουν, θα πρέπει να τον ονομάσουν Γενικό Γραμματέα Εθνικής Ανασφάλειας. Δεν είναι προσωπικό με τον κ. Ντόκο. Το πρόβλημα είναι ότι, με κάτι τέτοιο, αύριο μπορεί να θεωρηθεί ευάλωτος στόχος και να γίνει στόχος πιο σύνθετων επιχειρήσεων».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «σήμερα γνωρίζουν οι εταίροι μας, αλλά και άλλες χώρες που μπορεί να μην είναι φιλικές προς εμάς, ότι ο Γενικός Γραμματέας Εθνικής Ασφάλειας εξαπατήθηκε. Προφανώς δεν λέμε ότι ο άνθρωπος το ήθελε, την πάτησε. Υπάρχει όμως ζήτημα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και το γεγονός ότι ο ίδιος έπεσε θύμα τον καθιστά τον αδύναμο κρίκο και πιο ευάλωτο σε πιο σύνθετες επιχειρήσεις από κάποιους που επιβουλεύονται τη χώρα μας. Σε άλλες περιπτώσεις, στο εξωτερικό, έχουν γίνει έρευνες και έχουν βγει πορίσματα. Εδώ θα γίνει έρευνα; Εμείς ζητήσαμε την παραίτηση γιατί αυτή η εικόνα οδηγεί στον διασυρμό της χώρας».
Στηλιτεύοντας το γνωστό προεκλογικό δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το τηλεφώνημα των 3 π.μ., ο κ. Τσουκαλάς διερωτήθηκε «το σηκώνει ο ίδιος ή ο κ. Ντόκος, ή συμβουλεύεται τον κ. Ντόκο για να πάρει αποφάσεις;»
Όχι στο «τεχνητό εμφυλιοπολεμικό κλίμα»
Τέλος, με αφορμή τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια πολιτευτών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την επικοινωνιακή εργαλειοποίηση των γεγονότων και να επικεντρωθεί στη σύλληψη των δραστών.
Κατηγόρησε τη ΝΔ (αναφερόμενος και σε δηλώσεις του Κ. Κυρανάκη) ότι επιχειρεί να αναβιώσει ένα παρωχημένο ψευδοδίπολο «εθνικοφρόνων και κομμουνιστών» για να διχάσει την κοινωνία.
«Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι δημοκρατικά και οφείλουμε να υψώσουμε τείχος δημοκρατίας. Αν υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν τη βία, αυτές είναι, κατά τη γνώμη μου, έξω από τη Βουλή». Η πραγματική κοινωνική τομή σήμερα είναι μία: ή οι λίγοι και ευνοημένοι με τη Νέα Δημοκρατία, ή οι πολλοί και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου με το ΠΑΣΟΚ».
Διαβάστε περισσότερα
