Τελευταία νέα
Θέμα υποκλοπών ανοίγει ο Σαμαράς: Ζητά από τον Άρειο Πάγο πλήρη διερεύνηση της παγίδευσής του με Predator Οδηγίες του ΔΕΔΔΗΕ για τις απάτες δήθεν υπαλλήλων του: Οι τρεις συμβουλές Οχι από Μ. Βορίδη στη μείωση του ΦΠΑ – Δεν ήξερε αν ισχύει στην Ισπανία Φωτιά στην Ιεράπετρα Λασιθίου – Ηχησε το 112 στον οικισμό Μπραμιανά, επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις Κυρανάκης: Βασικός αντίπαλος της ΝΔ ο Τσίπρας και οι ιδέες της Αριστεράς – Εκλογές το 2027  Χατζηδάκης: Κεντροδεξιά που δίνει λύσεις, όχι κεντροδεξιά της νοσταλγίας Κοντογεώργης: Οι απόψεις του κ. Σαμαρά κοιτάζουν στο παρελθόν Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας για το χάος στις πτήσεις: Ποιοι παράγοντες προκαλούν τις καθυστερήσεις Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό με την παλιά ταυτότητα – Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία Τσίπρας: “Να κάνουμε τη γνώση αξία και την παιδεία δικαίωμα για όλες και για όλους” Γεωργιάδης κατά Σαμαρά για τους «λίγους και εκλεκτούς» του Ταμείου Ανάκαμψης: «Ίδια κριτική με Τσίπρα, Κωνσταντοπούλου, Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Βελόπουλο» ΠΑΣΟΚ: Παρά την έγκαιρη προειδοποίηση, η κυβέρνηση καθυστέρησε χαρακτηριστικά για τις πιέσεις στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας
Efsyn.gr

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση καθυστέρησε χαρακτηριστικά για το χάος στις πτήσεις

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση, αντίστοιχη με εκείνη που βιώνουν καθημερινά οι χιλιάδες επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια, η κυβέρνηση θυμήθηκε να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για το χάος στις πτήσεις και τις αυξανόμενες πιέσεις στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας, αναφέρεται σε κοινή δήλωση του Βουλευτή Δράμας και υπεύθυνου ΚΤΕ Υποδομών και Μεταφορών Αναστάσιου Νικολαΐδη και του Γραμματέα Τομέα Μεταφορών ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ηλιού.
«Μετά από επτά ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιχειρεί για ακόμη μια φορά να καταφύγει σε επικοινωνιακούς χειρισμούς, αντί να αναλάβει την ευθύνη της αποτυχίας», αναφέρουν.
Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, τονίζουν στη συνέχεια, οι πολίτες και οι επισκέπτες της χώρας δεν έχουν ανάγκη από άλλες διαπιστώσεις και θεωρητικά σχέδια επί χάρτου. «Η λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να προέλθει μέσα από νέες συσκέψεις, αλλά μόνο μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί, με ακέραια και αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης», προσθέτουν.
Στην κοινή τους δήλωση, σημειώνουν επίσης ότι: «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει το πρόβλημα έγκαιρα και με απόλυτη σαφήνεια. Με επίσημη κοινοβουλευτική παρέμβαση και την κατάθεση σχετικής ερώτησης, ήδη από τις 19 Ιουνίου, υπήρξε η προειδοποίηση για το επερχόμενο αδιέξοδο. Αντί, όμως, να εισακουστούν οι προειδοποιήσεις και να επωφεληθεί από την υπεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση επέλεξε την αδράνεια. Άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, με αποτέλεσμα η κατάσταση στα αεροδρόμια να χειροτερέψει δραματικά, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα και πλήττοντας τον τουρισμό».
«Τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα και οι απαντήσεις οφείλουν να δοθούν δημόσια και όχι μέσα σε κλειστές συσκέψεις. Η περίοδος των δικαιολογιών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι πολίτες απαιτούν ασφάλεια, συνέπεια και σύγχρονες υποδομές. Η κυβέρνηση οφείλει, έστω και τώρα, να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση και να αναλάβει τις ευθύνες της για ένα σύστημα που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και κρατιέται χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού», καταλήγουν.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...