Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Κανονικά η συνεδρίαση της ΚΕ το Σάββατο – Δηλώσεις Κουβέλη Τροχαίο ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Μια ανήλικη σε κρίσιμη κατάσταση Στον Άρειο Πάγο ο Στ. Κασσελάκης για την ανατίναξη εκσκαφέων στην Πτολεμαΐδα Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό [βίντεο] Κρεμλίνο: Σε επαφή με την Τουρκία για τους S-400, «εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα» Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη 13η σύνταξη: «Καταθέστε πρόταση νόμου και ας την κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» Παππάς: “Δεν γίνεται αποδεκτή η αυτοδιάλυση του ΣΥΡΙΖΑ” Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση συνομιλεί μόνο με τα ολιγοπώλια της αγοράς Επταπύργιο Θεσσαλονίκης: Αντιδράσεις για τα δείπνα του ΟΔΑΠ στον «ιστορικό τόπο μαρτυρίου» Κιλκίς: Σύλληψη 42χρονου για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια στην Ξηρόβρυση Δεν αποδέχεται την βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ o Χ. Σπίρτζης  Παπασταύρου: Οικοδομούμε τον Κάθετο Διάδρομο με τη συμμετοχή όλων των χωρών της περιοχής
Thefaq.gr

Διαμαντοπούλου: «Δεν λειτουργούν οι θεσμοί όπως πρέπει – Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει απάντηση»

Με βολές σε δύο μέτωπα και σαφές μήνυμα ανασύνταξης για το ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου επιχείρησε να χαράξει διαχωριστικές γραμμές από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για κρίση θεσμών και ανάγκη μιας νέας πολιτικής πρότασης που θα απευθύνεται στους πολίτες που ζητούν Δικαιοσύνη και σταθερότητα.

 
 
Η Άννα Διαμαντοπούλου άνοιξε μέτωπο τόσο απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα όσο και απέναντι στην κυβέρνηση, ασκώντας κριτική για τη λειτουργία των θεσμών, την κατάσταση της οικονομίας και τις πολιτικές επιλογές των τελευταίων ετών. Η πρώην επίτροπος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το κόμμα της πρέπει να ενισχύσει πιο καθαρά το μήνυμά του προς τους πολίτες που αναζητούν θεσμική αξιοπιστία, δικαιοσύνη και μια εναλλακτική πολιτική πρόταση.
Αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις, η κ. Διαμαντοπούλου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «απαξίωση του Κοινοβουλίου», με αφορμή τη στάση του απέναντι στις βουλευτικές έδρες, υποστηρίζοντας ότι δημιουργείται ένα επικίνδυνο προηγούμενο για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μέσω της φορολογικής πολιτικής και ειδικά του ΦΠΑ επιβαρύνει περισσότερο τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση οφείλει να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχει λάβει, υποστηρίζοντας ότι οι παρεμβάσεις με επιδόματα και προσωρινά μέτρα δεν έχουν αντιμετωπίσει την ακρίβεια.
Στο επίκεντρο των αναφορών της βρέθηκε και η Δυτική Μακεδονία, την οποία χαρακτήρισε περιοχή που βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση μετά την απολιγνιτοποίηση και την απώλεια βασικών παραγωγικών δραστηριοτήτων. Η ίδια υποστήριξε ότι η περιοχή έχει μείνει χωρίς ουσιαστικό αναπτυξιακό σχέδιο, παρά τις εξαγγελίες για τη λεγόμενη «δίκαιη μετάβαση».
Για το πολιτικό σκηνικό, η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για περίοδο μεγάλης ρευστότητας, εκτιμώντας ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί παραμένουν ανοιχτοί και πως κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη θέση των κομμάτων στις επόμενες εκλογές. Παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ ως τη δύναμη που μπορεί να εκφράσει τον χώρο του κέντρου και όσους αναζητούν, όπως είπε, ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία, την κοινωνία, τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη.
Στην παρέμβασή της αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη ισχυρής Επιτροπής Ανταγωνισμού, στη μείωση των έμμεσων φόρων και στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, ενώ για τα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στην αντιπαράθεση με την Τουρκία, αλλά πρέπει να έχει ευρύτερη ευρωπαϊκή και γεωπολιτική διάσταση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...