Τελευταία νέα
Γαλλία: Σε κινητοποιήσεις καλούν εκπρόσωποι των μαθητών μετά τη συνάντηση με Μακρόν – 70.000 αστυνομικοί στους δρόμους Μητσοτάκης για το μακελειό στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία: Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση Η πρώτη προφυλάκιση για τα στημένα στο μπάσκετ: Προσωρινά κρατούμενος ο διαιτητής Παπαπέτρου Ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε στο Παγκράτι – Διακοπή κυκλοφορίας στο σημείο Αχαΐα: 17χρονος δικυκλιστής διασωληνωμένος στη ΜΕΘ μετά από σοβαρό τροχαίο – Δεν βρέθηκε η μοτοσικλέτα του Παπαπέτρου: «Έβγαλα 1 εκατ. ευρώ από τη διαιτησία και τη θέση του δασάρχη» – Στο μικροσκόπιο τα 820.000 ευρώ Τροχαίο στο Μαρκόπουλο – Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας: Προτάσεις από τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Αποφυλακίστηκε με όρους ο καταδικασμένος μεσίτης Νέος σάλος με Κουλκουδίνα: Έλαβε 200.000 για θαλάσσιο τουρισμό από ευρωπαϊκά κονδύλια για την αλιεία-Παραίτηση ζητεί η αντιπολίτευση, η απάντηση του βουλευτή Φιντάν για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Συζητάμε και εμείς με την Αίγυπτο, που έχει ορισμένες επιφυλάξεις» ΔΣΑ για το άρθρο Φλωρίδη: «Παραβιάζεται η ανεξαρτησία του δικαστή και επηρεάζεται αθέμιτα η κρίση του»
Efsyn.gr

Νίκος Παππάς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, θα είναι παρών στις εκλογές»

Απαντήσεις σε όλα τα ανοιχτά πολιτικά ζητήματα (εσωκομματικό, θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό, συνεργασίες κ.α.) έδωσε ο Νίκος Παππάς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται επειδή ακριβώς αυτό επιβάλλει το Καταστατικό. Όχι επειδή το επέλεξε κάποιος. Αλλά επειδή έτσι λειτουργεί ένα δημοκρατικό κόμμα. Έτσι, συνέχισε, η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής δεν ήταν ζήτημα διακριτικής ευχέρειας. Ήταν καταστατική υποχρέωση.
Στη συνέχεια, τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Δεν αναστέλλει τη λειτουργία του. Δεν διαλύεται. Δεν παραιτείται από τον πολιτικό του ρόλο.
Αναφερόμενος, εξ άλλου, στην προηγούμενη πολιτική της Κ.Ε. δεν επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις. Υπάρχει η ευθύνη να την επικαιροποιήσουν, ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα, πρόσθεσε.
Επίσης ο Νίκος Παππάς έκανε αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίον είπε ότι έκανε σαφές ότι δεν επιθυμεί συνεργασία με οργανωμένα κόμματα. Και ότι αν κάποιος θέλει να τον συναντήσει, μπορεί να το κάνει μόνο μέσω της προσωπικής διαπραγμάτευσης. Αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει βάση πολιτικής στρατηγικής για ένα κόμμα της Αριστεράς, υποστήριξε επιμένοντας ότι οι συνεργασίες δεν μπορούν να οικοδομούνται πάνω σε προσωπικές διαπραγματεύσεις.
Για το από εδώ και πέρα, δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται με ειλικρίνεια για την έγκαιρη συγκρότηση ενός ενωτικού προοδευτικού ψηφοδελτίου, με όσους θέλουν και όσους μπορούν. Εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για τη διαμόρφωση μιας ευρύτερης προοδευτικής συνεργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι παρών στις επόμενες εκλογές, τόνισε και συμπλήρωσε: Η νέα περίοδος απαιτεί συλλογική πολιτική ευθύνη και πλήρη επαναφορά της λειτουργίας όλων των καταστατικών οργάνων.
Επιμένοντας εξ άλλου στην πρότασή του για συλλογική συλλογική λειτουργία στην ηγεσία, είπε ότι δεν αποτελεί έναν προσωρινό συμβιβασμό. Αποτελεί τη μόνη πολιτικά υπεύθυνη επιλογή για τη συγκυρία που έχουν μπροστά τους. Με δική τους ευθύνη να διασφαλίσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις εκλογές ενωμένος, οργανωμένος, με καθαρή πολιτική έκφραση και με απόλυτη εκλογική ετοιμότητα.
Στο κλείσιμο διεμήνυσε ότι δεν μπορεί κάποιος να συμμετέχει στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν στην πραγματικότητα υπηρετεί ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο.
Τέλος, δεν περισσεύει κανένα μέλος. Δεν περισσεύει κανένα στέλεχος. Η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι τις μεγάλες πολιτικές μάχες τις κέρδισαν όταν λειτούργησαν συλλογικά, δημοκρατικά και με εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...