Τελευταία νέα
Μανιάτης: 32 τροπολογίες για να αποκλειστεί η Τουρκία από τα αμυντικά προγράμματα της ΕΕ Τσουκαλάς κατά Μαρινάκη για τις 120 δόσεις: «Ξέχασε τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί “μνημείου ανοησίας”» Νέα Ιωνία: Στη φυλακή ο 35χρονος που έκοψε το αυτί της οδηγού ταξί – Τι υποστήριξε Ο Νίκος Νικολακόπουλος νέος αντιπρόεδρος του Ομίλου Κυριακού στην Ελλάδα Προειδοποιεί η Κομισιόν: Έρχεται «πολύ δύσκολος χειμώνας» στις τιμές ενέργειας Προσχέδιο προϋπολογισμού 2027: 2,15 δισ. περισσότεροι φόροι αλλά παροχές με το «σταγονόμετρο» Οδοντωτός: Νέα εμπλοκή στην επανεκκίνηση – Ζητά απαντήσεις ο Σκανδάμης Θάνατος Μαζωνάκη: Συμπληρωματική δίωξη για ψευδή δήλωση ζητά ο ΙΣΑ κατά των δύο γιατρών Πνίγηκε το Οροπέδιο Λασιθίου: Αποκαρδιωτικές εικόνες – Βίντεο από drone αποτυπώνει τις τεράστιες καταστροφές Έκθεση Morningstar DBRS για Ελλάδα: Πού οφείλεται η εκτόξευση των τιμών κατοικίας – 85% υψηλότερες από το 2017 Πολάκης: Γιατί διέγραψε ο Πατούλης το υποκατάστημα από το ΓΕΜΗ; Αρβανίτης στην Κομισιόν για αφθώδη: Να ληφθούν μέτρα και να αξιοποιηθούν οι παρεκκλίσεις
Tennis24.gr

Αλκαράθ: Προλαβαίνει το Σινσινάτι, έτοιμος για US Open

Τα ευχάριστα νέα που περίμεναν οι φίλοι του Κάρλος Αλκαράθ, ήρθαν. Μετά από τέσσερις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, ο Ισπανός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επιστροφή του στα κορτ, έχοντας ως μεγάλο στόχο το Cincinnati Masters (13/08) και στη συνέχεια το US Open (29/08).
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής La Verdad, ο δεξιός καρπός του 23χρονου έχει πλέον αποθεραπευτεί πλήρως, έπειτα από τη σοβαρή φλεγμονή στους τένοντες του δεξιού καρπού που υπέστη στο Barcelona Open τον Απρίλιο.
Καθοριστικό ρόλο στην αποκατάστασή του έπαιξε ο διακεκριμένος Ισπανός γιατρός Άνχελ Ρουίθ-Κοτόρο, ο άνθρωπος που για χρόνια συνεργάστηκε στενά με τον Ράφα Ναδάλ και συνέβαλε στην επιστροφή του ύστερα από αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς.
Το Σινσινάτι αποτελεί τον μεγάλο στόχο
Ο Αλκαράθ εξετάστηκε από τον Ρουίθ-Κοτόρο την περασμένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη, με τις πρώτες εκτιμήσεις να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται νέα ιατρική αξιολόγηση και, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, θα λάβει το τελικό «πράσινο φως» για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.
Η ομάδα του Ισπανού αποφάσισε συνειδητά να μην πιέσει την κατάσταση, αφήνοντάς τον εκτός του Masters του Μόντρεαλ, ώστε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην προετοιμασία του για το Cincinnati Masters, το οποίο ξεκινά στις 13 Αυγούστου.
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης έχει επιστρέψει στις προπονήσεις υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση, αυξάνοντας σταδιακά την ένταση. Αν και ένα πρόσφατο βίντεο με προπόνησή του, στο οποίο χρησιμοποιούσε ρακέτα χωρίς χορδές και προστατευτικό στον καρπό, προκάλεσε ανησυχία στους φιλάθλους, οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι ο καρπός έχει πλέον επουλωθεί πλήρως και η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί μέρος του πρωτοκόλλου επανένταξης.

 

View this post on Instagram

 
A post shared by Carlos Alcaraz Garfia (@carlitosalcarazz)

Τέσσερις μήνες μακριά από τα κορτ
Ο Αλκαράθ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 14 Απριλίου, όταν τραυματίστηκε στον πρώτο γύρο του Barcelona Open. Αρχικά υπολογιζόταν ότι θα απουσίαζε για μικρότερο διάστημα, όμως οι εξετάσεις έδειξαν ότι η κατάσταση ήταν πιο σοβαρή από ό,τι είχε εκτιμηθεί.
Έτσι αναγκάστηκε να χάσει ολόκληρη τη χωμάτινη περίοδο, συμπεριλαμβανομένου του Roland Garros, ενώ στη συνέχεια αποσύρθηκε και από το Wimbledon, καθώς και από το Masters του Μόντρεαλ.
Εφόσον επιστρέψει στο Σινσινάτι, θα συμπληρώσει ακριβώς τέσσερις μήνες εκτός ATP Tour και θα έχει στη διάθεσή του ένα σημαντικό τουρνουά για να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό πριν από το US Open.
The post Αλκαράθ: Προλαβαίνει το Σινσινάτι, έτοιμος για US Open appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...