Τελευταία νέα
Κόκκινα δάνεια: Απέσυραν το προκλητικό άρθρο 23 και πέταξαν το γάντι στην αντιπολίτευση Άστατος ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 31 Οκτωβρίου Η αυτοκρατορία-«πλυντήριο» του «Mr Χωριάτικο» Vidcast: «Μεγαλώσαμε στην Ελλάδα των υψηλών προσδοκιών και βιώσαμε ένα τεράστιο χαστούκι» – Ο Μ. Χριστοδουλάκης στο iEidiseis Τέσσερις φόνοι στο πολιτικό υπέδαφος της νεότερης Ελλάδας, στην Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακου Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Από τις χειραψίες στο διπλωματικό στραπάτσο για την Ελλάδα Γιάννης Οικονόμου στην «Εφ.Συν.»: «Δεν πρόκειται να κάνει κάτι που θα βλάψει τη Ν.Δ. ο Κώστας Καραμανλής» Βουλή: Ένταση στην Επιτροπή Οικονομιών Υποθέσεων-Σφοδρές αντιδράσεις και απόσυρση του άρθρου 23-Οι θέσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης Ζαχαράκη στο libre: Εφόσον αποδειχθεί χειραγώγηση σχολικών αγώνων, θα υπάρξει αποκατάσταση αδικιών Π. Παππάς: Αποτυχημένη απόπειρα το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα – Ιωακειμίδης: «Εκπλήσσομαι με τον πολιτικό γενιτσαρισμό» Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Διπλωματική ήττα της Ελλάδας στον ΟΗΕ
Efsyn.gr

Ηχηρό «απαγορευτικό» στον Μιλέι: Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας τού απαγόρευσε να δει τον Μπολσονάρο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας αρνήθηκε να επιτρέψει την επίσκεψη του προέδρου της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι στον πρώην πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για απόπειρα πραξικοπήματος.
Ο Μιλέι είχε ανακοινώσει ότι στις 25 Ιουλίου θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Φιλελεύθερου Κόμματος του Μπολσονάρο στο Σάο Πάολο, όπου αναμένεται να εγκριθεί και επίσημα η υποψηφιότητα του γερουσιαστή Φλάβιο Μπολσονάρο, γιου του πρώην προέδρου, στις προεδρικές εκλογές.
Η διαρροή πολιτικής επιστολής
Ο δικαστής Αλεξάντρ ντε Μοράες αποφάσισε να μην επιτρέψει τις επισκέψεις στον πρώην πρόεδρο για 30 ημέρες, με αφορμή τη διαρροή  πολιτικής επιστολής του με τη μεσολάβηση του γιου του, Φλάβιο, κατά παράβαση του μέτρου που του απαγορεύει τις αναρτήσεις σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και μέσω τρίτων.
Η απαγόρευση ισχύει για όλους, εκτός από τους γιατρούς, τους φυσικοθεραπευτές και τους δικηγόρους του πρώην προέδρου.
Οργή από τον Φλάβιο Μπολσονάρο
Ο 71χρονος Μπολσονάρο έχει καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 27 ετών, επειδή το 2022 αποπειράθηκε να αποτρέψει την αναρρίχηση του διαδόχου του στην προεδρία, δηλαδή του αριστερού προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Από τον Μάρτιο, για λόγους υγείας, εκτίει την ποινή του στο σπίτι του στην Μπραζίλια.
Ο δικαστής Μοράες αποφάσισε επίσης ότι ο Μπολσονάρο δεν μπορεί να δεχτεί επισκέψεις με «πολιτικο-εκλογικούς σκοπούς» πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου, ούτε να στέλνει πολιτικά μηνύματα με οποιοδήποτε μέσο, ακόμη και με τη βοήθεια τρίτων.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην πλατφόρμα Χ ο Φλάβιο Μπολσονάρο χαρακτήρισε «κατάχρηση» τις απαγορεύσεις, κατηγορώντας τον δικαστή Μοράες ότι ενήργησε με πολιτικά κίνητρα.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...