Τελευταία νέα
Παππάς: ΕΦΚΑ και Αναπτυξιακή Τράπεζα απέναντι στα funds – «Πρέπει να αγοραστούν πίσω τα μπουκέτα των ακινήτων» Μ. Αποστολάκη: Στόχος του ΠΑΣΟΚ η επιστροφή ως καταλύτη και η πολιτική ανατροπή Καύσιμα: «Φωτιά» στις τσέπες μας με την κυβέρνηση απούσα – Απογειώνεται η τιμή σε αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης Β. Κικίλιας: Οι αποφάσεις για τη ναυτιλία επηρεάζουν άμεσα τις τιμές ενέργειας, προϊόντων και τροφίμων Απάτη μαμούθ ύψους 40 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου: Στο μικροσκόπιο 46 πρόσωπα και 152 εταιρείες  Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης στο Ωραιόκαστρο Αλ. Σδούκου: Ισχυρή οικονομία, ενεργή διπλωματία και ισχυρή άμυνα οι προτεραιότητες Μάριος Θεμιστοκλέους: «Επιπλέον 1.000 νοσηλευτές θα έχουν πιάσει δουλειά στο ΕΣΥ μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου» Θεσσαλονίκη: Έτσι έγινε το τροχαίο με το λεωφορείο – Δύο σοβαρά τραυματίες, «έπεσε όλη η στάση πάνω της» «Κρουασαντερί, Instagram και… Μητσοτάκης»: Το φαρμακερό σχόλιο Δουδωνή από τη Βουλή Πατέρας Κυριακής Γρίβα: «Δημοσιογράφος με ενημέρωσε την επόμενη ημέρα για τη δολοφονία του παιδιού μου» ΠΑΣΟΚ: Σοβαρό θεσμικό ζήτημα η προσφυγή ΔΣΑ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Efsyn.gr

Υεμένη: Οι Χούθι ανακοίνωσαν ναυτικό αποκλεισμό της Σαουδικής Αραβίας

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν δια του στρατιωτικού τους εκπροσώπου την επιβολή ναυτικού αποκλεισμού της Σαουδικής Αραβίας.
Ειδικότερα, οι αντάρτες ανέφεραν ότι επιβάλλουν «θαλάσσιο εμπάργκο εναντίον του εγκληματία Σαουδάραβα εχθρού, με βάση την εξίσωση “οφθαλμός αντί οφθαλμού”, με ισχύ αμέσως μετά την έκδοση αυτής της δήλωσης».
Οι Χούθι δήλωσαν ότι ο εν λόγω αποκλεισμός έρχεται ως απάντηση στη συνεχιζόμενη «άδικη και καταπιεστική πολιορκία του αγαπητού μας λαού από τη Σαουδική Αραβία εδώ και σχεδόν 12 χρόνια, λεηλατώντας τους πόρους μας και επιβάλλοντας έναν ολοκληρωτικό αποκλεισμό στα λιμάνια και τα αεροδρόμιά μας από ξηράς, θάλασσας και αέρα».
Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα εκτόξευσε πυραύλους κατά της Σαουδικής Αραβίας την περασμένη εβδομάδα, αφού την κατηγόρησε ότι βομβάρδισε ένα αεροδρόμιο που βρισκόταν υπό τον έλεγχό της, παραβιάζοντας μια τετραετή εκεχειρία στη σύγκρουση μεταξύ του βασιλείου και της ομάδας που συνδέεται με το Ιράν.
Πρόκειται για τις πρώτες επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, για τις οποίες ανέλαβαν την ευθύνη οι Χούθι από τότε που τέθηκε σε ισχύ μια άτυπη εκεχειρία τον Μάρτιο του 2022, μετά από επιθέσεις των ανταρτών της Υεμένης σε σαουδαραβικές ενεργειακές υποδομές.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...