Τελευταία νέα
Τα βιβλία που δεν τελειώσαμε Ο Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων για τον αγιασμό: «Και του χρόνου με περισσότερα ανακαινισμένα σχολεία» Υπό σκιάν: Εγώ και ο Κλαύδιος «Πρώτα το πρωτάθλημα»: Ο Μαρινάκης παρουσίασε τον Ιμανόλ Αλγουαθίλ στους παίκτες του Ολυμπιακού Υπόθεση Μαζωνάκη: Τι γνώριζαν Πλεύρης, Κικίλιας και Πατούλης για την Ιωάννα Γάκα, τη γιατρό που συνδέεται με την υπόθεση, και τη διοργάνωση που τελούσε υπό την αιγίδα υπουργείων και Περιφέρειας Axios: Ο Τραμπ απέρριψε το αίτημα του πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας για αμερικανικά πλήγματα στους Χούθι Κάθε πέρσι και καλύτερα Άνω Λιόσια:Στο 2ο Δημοτικό ο Μητσοτάκης για τον αγιασμό-“Τα κινητά επιτρέπονται σήμερα κατ’ εξαίρεση” Press Point: Συνεχίστε έτσι, αρέσετε πάρα πολύ στον κόσμο Σχολεία: Πρώτο κουδούνι με σαρωτικούς ελέγχους της Τροχαίας – Στο «μικροσκόπιο» τα σχολικά [βίντεο] Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων – Παρέστη στον αγιασμό και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων – Ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές
Thepressproject.gr

Δούρου: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να προσαρμόσει το Σύνταγμα στις πολιτικές της σκοπιμότητες»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαδικασία και το περιεχόμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης εξαπέλυσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, κατά την πρώτη της ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής.Η κα. Δούρου ξεκίνησε την παρέμβασή της αναφερόμενη στην απουσία της από τη δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ημέρα «δεν μπορεί να συνυπάρχει με την παρουσία νοσταλγών της δικτατορίας, εκπροσώπων της ακροδεξιάς και αναθεωρητών της Ιστορίας».
Στη συνέχεια, συνέδεσε τη συζήτηση για την αναθεώρηση με πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, όπως οι καταγγελίες του Μάριου Σαλμά για την υπόθεση Novartis, η διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού.
Όπως είπε, η κυβέρνηση επιχειρεί να προσαρμόσει το Σύνταγμα στις πολιτικές της σκοπιμότητες.
Κλείνοντας, ανέφερε ότι μια προοδευτική συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να ενισχύει τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα κοινωνικά δικαιώματα, τη δημόσια παιδεία και τα δημόσια αγαθά. «Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη. Ούτε οι πολίτες σας έχουν εμπιστοσύνη», κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το Σύνταγμα απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...