Τελευταία νέα
Χαρδαλιάς για τον Ιό Δυτικού Νείλου: Απόψε έκτακτοι ψεκασμοί μεγάλης κλίμακας στην Ανατολική Αττική Η Ιερά Σύνοδος θα τιμήσει τον πρώην μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο Εύβοια: Το «Νήσος Αίγινα» πρόσκρουσε στο λιμάνι του Μαντουδίου – Απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου LIVE η ομιλία Ανδρουλάκη στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος Θεσσαλονίκη: Οκτώ μήνες στον 48χρονο αστυνομικό για ενδοοικογενειακή απειλή – Κατηγορείται και για βιασμό Πυρκαγιές: Δύο συλλήψεις σε Εύβοια και Χίο – Έκαναν εργασίες με τροχό και χορτοκοπτικό μηχάνημα Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση βάζει πολύ ψηλά τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία μας και τη Θράκη μας Νεπάλ: Εκατοντάδες νεκρούς, αγνοούμενους, βιβλικές καταστροφές άφησε πίσω της η φονική οργή των Ιμαλαΐων Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: «Χρυσός» ο Γκαϊδατζής, «ασημένιες» οι Λιόλιου, Μουρατίδου [βίντεο] Ιστορική ευκαιρία Οι πολίτες έχουν πάθει και έχουν μάθει «Ποιοι τα λέτε και σε ποιους;» – Βολές Μάντζου κατά Μητσοτάκη: Από την Ακρίτα έως τις υποκλοπές και τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Thefaq.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ηχηρό “παρών” από τον Κώστα Αρβανίτη – Καταλογίζει το οχι της ΝΔ στην Βουλή στην δικαστική διαμάχη της Έλενας Ακρίτα με την Μαρέβα Μητσοτάκη

Την πλήρη στήριξή του στην Έλενα Ακρίτα, με αφορμή την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην υπερψηφίσει την υποψηφιότητά της για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής, εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Αρβανίτης χαρακτηρίζει την επιλογή της Ακρίτα υποψηφιότητα που προέρχεται από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποστηρίζει ότι η κοινοβουλευτική παρουσία της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να επηρεάζεται από προσωπικές ή δικαστικές διαφορές.
Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβερνητική στάση, κάνει λόγο για προσπάθεια περιορισμού της αντιπολιτευτικής φωνής, υποστηρίζοντας ότι η έντονη κριτική προς την κυβέρνηση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κοινοβουλευτικού ελέγχου και δεν μπορεί να αποτελεί αιτία αποκλεισμού από θεσμικές θέσεις.
Παράλληλα, αναφέρεται στη δικαστική διαμάχη της Έλενας Ακρίτα με τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι μια προσωπική δικαστική υπόθεση δεν θα πρέπει, κατά την άποψή του, να επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η αντιπολίτευση πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ασκεί αυστηρό έλεγχο στην κυβέρνηση, ακόμη και όταν η κριτική της είναι ιδιαίτερα έντονη ή προκαλεί αντιδράσεις.
Κλείνοντας, δηλώνει ότι η στάση του στην υπόθεση είναι ξεκάθαρη, συνδέοντας την υποστήριξή του στην Έλενα Ακρίτα με την υπεράσπιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του δικαιώματος της διαφορετικής πολιτικής άποψης να εκφράζεται χωρίς θεσμικούς αποκλεισμούς.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...