Τελευταία νέα
Φαραντούρης σε Φλωρίδη: Οι ένοπλες δυνάμεις εγγυητές της εδαφικής ακεραιότητας Ποίηση στο Πεδίον του Άρεως Φωτιά στην Πλατανιά Δράμας – Κινητοποιήθηκαν τέσσερα αεροσκάφη ΠΑΟΚ: Συμφώνησε κι έρχεται για την επίθεση ο Μπανζά Φεστιβάλ Βενετίας: Το ντοκιμαντέρ «NAZA» αποκάλυψε τις μυστικές μεθόδους σφαγής αμάχων στη Γάζα από το Ισραήλ Στο Καστελλόριζο το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την 83η επέτειο απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού Απάτη σε βάρος του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου με deepfake βίντεο Γιώργος Μαζωνάκης: Ξανά στην ασφάλεια οι δύο γιατροί μετά τις έρευνες στην κλινική και την κατοικία τους Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ζητά επαναφορά της ποδιάς: «Τα σχολεία δεν είναι πασαρέλα ούτε μπουζούκια» Η Αφροδίτη Λατινοπούλου εύχεται για τη νέα σχολική χρονιά και ζητά επαναφορά της ποδιάς: «Τα σχολεία δεν είναι πασαρέλα ούτε μπουζούκια» Δυστύχημα στην Τανάγρα: Θρήνος στον Κατσικά Ιωαννίνων – Αποχαιρετισμός στον σμηναγό Δημήτρη Πέτρου [εικόνες] Έρευνες και στο σπίτι των γιατρών μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Efsyn.gr

Θάνατος Μαζωνάκη: Φύλλο και φτερό από το ελληνικό FBI το ιατρείο – Βρέθηκαν δύο μηχανήματα πλασμαφαίρεσης

Με τέσσερις μεγάλους φακέλους και μια σακούλα, που περιλαμβάνουν στοιχεία που εντόπισαν στην ιδιωτική κλινική στο Κολωνάκι -όπου έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης-, βγήκαν αστυνομικοί του ελληνικού «FBI» λίγο πριν τις 16:00 από το κτίριο της Καρνεάδου.
Τα στοιχεία βρίσκονται ήδη σε οχήματα της αστυνομίας που είναι σταθμευμένα μπροστά από την κλινική και θα μεταφερθούν στα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

«Βρέθηκαν δύο μηχανήματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο ιατρείο»
Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο μπαίνει εν γένει η λειτουργία του ιδιωτικού ιατρείου και οι λεγόμενες αντιγηραντικές θεραπείες που προσφέρονταν σε αυτό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, το συγκεκριμένο ιατρείο είχε λάβει άδεια λειτουργίας ως παθολογικό ιατρείο, ενώ από τους ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν δεν είχαν καταγραφεί τα μηχανήματα πλασμαφαίρεσης που εντοπίστηκαν τώρα από τις αρμόδιες επιτροπές.
«Το ιατρείο είχε άδεια παθολογικού ιατρείου. Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έγιναν το 2024 και το 2025 δεν είχαν εντοπιστεί τέτοια μηχανήματα», σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, λέγοντας ότι τα κλιμάκια που πραγματοποιήσαν σήμερα έρευνα στον χώρο εντόπισαν δύο τέτοια μηχανήματα.

Ο κ. Πατούλης είπε ακόμα ότι οι δύο γιατροί που συνδέονται με την υπόθεση είναι εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, με τον έναν να είναι παθολόγος και τη δεύτερη γιατρό να διαθέτει μόνο πτυχίο Ιατρικής χωρίς ειδικότητα.

Τι είναι η πλασμαφαίρεση
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πατούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ, και στην πλασμαφαίρεση η οποία όπως εξήγησε, πρόκειται για εξωσωματική παρέμβαση κατά την οποία το αίμα εξέρχεται από το σώμα, φιλτράρεται μέσω ειδικού μηχανήματος και στη συνέχεια επανέρχεται στον οργανισμό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, πρόκειται για διαδικασία που στο εξωτερικό πραγματοποιείται σε πιστοποιημένες μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και πλήρη υποστήριξη για την αντιμετώπιση τυχόν επιπλοκών.
«Σε οποιαδήποτε επιπλοκή θα μπορούσε να προκύψει ακόμη και ανακοπή. Πώς μπορεί να γίνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αν δεν υπάρχει απινιδωτής και η απαραίτητη ιατρική υποστήριξη; Για μια τέτοια διαδικασία απαιτούνται πολλαπλοί έλεγχοι και εξειδικευμένο προσωπικό», τόνισε.
Παράλληλα, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι παρά τον μεγάλο αριθμό ασθενών που φέρεται να είχαν επισκεφθεί το συγκεκριμένο ιατρείο, δεν είχε υποβληθεί καμία καταγγελία για τον τρόπο λειτουργίας του.
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι τα πραγματικά αίτια της υπόθεσης θα προκύψουν από την ιατροδικαστική έρευνα και τα πορίσματα των αρμόδιων αρχών, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ακόμη πολλά στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν τις επόμενες ημέρες.
 
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...