Τελευταία νέα
Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Αναβλήθηκε η δίκη στο Εφετείο – Απών ο 40χρονος δράστης «λόγω ασθενείας» Τσίπρας: «Ή εμείς ή κανείς – Μόνο η ΕΛΑΣ μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη» Οι πρώτοι έλεγχοι σε δομές υγείας: Συσκευές βιοσυντονισμού και κβαντικής βιοανάδρασης για το στρες Ποιοι «φωτογραφίζονται» πίσω από το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη – Μαρινάκης, Γεωργιάδης και Φλωρίδης στο κάδρο Η… αιχμηρή ατάκα Τσίπρα μπαίνοντας στον ΣΚΑΙ Όλυμπος: Τα πρώτα χιόνια της σεζόν έπεσαν στις κορυφές [βίντεο] Δίκη για τα Τέμπη: Πρόωρη λήξη της συνεδρίασης λόγω απουσίας μαρτύρων Δύο νομοσχέδια, άρσεις ασυλίας και μια ερώτηση… Σαλμά με το βλέμμα στον Αντώνη Σαμαρά Στο Εφετείο η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα: «Σκανδαλώδης η παραμονή του δράστη στο Ψυχιατρείο» Ντόρα Μπακογιάννη: «Η κυβέρνηση αδικείται από φαινόμενα αλαζονικής συμπεριφοράς – Δεν μιλάω πρώτη φορά για ”καβαλημένα καλάμια”» Κυκλοφοριακό χάος στην Αττική: Καραμπόλα 4 οχημάτων στον Καρέα – Πού εντοπίζονται προβλήματα Τσίπρας: Όσο εφικτή είναι η αυτοδυναμία Μητσοτάκη τόσο εφικτό είναι να είμαστε πρώτο κόμμα
Efsyn.gr

Μητσοτάκης από Stanford: Το σχέδιο για το 2030 και οι τρεις κυβερνητικές προτεραιότητες

Έμφαση στις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις παγκόσμιες κρίσεις των τελευταίων ετών έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Hoover στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στην Καλιφόρνια.
Ο κ. Μητσοτάκης που έλαβε μέρος στη συζήτηση μαζί με την πρώην υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και διευθύντρια του Ινστιτούτου Hoover, Κοντολίζα Ράις, στόχευσε στις τοποθετήσεις του στο τρίπτυχο: δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας, ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή και αντιμετώπιση των ανισοτήτων.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
 
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με σαφώς υψηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακολουθεί συνετή δημοσιονομική πολιτική, πετυχαίνοντας συστηματικά πρωτογενή πλεονάσματα.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα προσελκύει μεγάλο όγκο άμεσων επενδύσεων από το εξωτερικό και έχει κατορθώσει να μειώσει την ανεργία κατά περίπου 10 μονάδες σε σχέση με το 2019, ενώ έχει πετύχει την ταχύτερη υποχώρηση της αναλογίας του χρέους προς το ΑΕΠ στην ιστορία του ΟΟΣΑ και έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών, κάτι που επιβεβαιώθηκε εκ νέου από δύο πρόσφατες αναβαθμίσεις, των προοπτικών και της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η καλή πορεία της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι, εν μέσω μεγάλης αναταραχής στην παγκόσμια αγορά ομολόγων, έχει χαμηλότερο κόστος δανεισμού από τέσσερα μέλη του G7, ενώ παράλληλα Έλληνες που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό πλέον δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας και επιστρέφουν.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
 
Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε πως η άνοδος της οικονομίας έχει συμβάλει στο να δοθεί έμφαση και σε μία άλλη πτυχή του «τριγώνου», την κοινωνική πολιτική, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση σειράς λελογισμένων μειώσεων φόρων και τη σωρευτική αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 42%.
Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει το χρόνιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής και αξιοποίησε αποτελεσματικά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διασφαλίζοντας έτσι σημαντικά κεφάλαια για δημόσιες επενδύσεις και φοροελαφρύνσεις.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός στάθηκε στον τρίτο άξονα, τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας ακολουθεί ενεργητική εξωτερική πολιτική, πάντα με «πυξίδα» το Διεθνές Δίκαιο. Η χώρα μας έχει ενισχύσει ουσιαστικά τις αποτρεπτικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και στο μέτωπο του μεταναστευτικού και έχει προστατεύσει τα σύνορα της, που αποτελούν ταυτόχρονα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, στερώντας πολιτικό «οξυγόνο» από κόμματα της άκρας δεξιάς, υπογράμμισε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
 
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε επίσης ότι πιστεύει ιδιαίτερα και σταθερά στη σημασία της διατλαντικής συνεργασίας, ειδικά στον σύνθετο κόσμο του σήμερα. Εξέφρασε τη στήριξή του στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της Ευρώπης, στη βάση των συστάσεων της έκθεσης Ντράγκι.
Ο πρωθυπουργός είχε, τέλος, την ευκαιρία να σκιαγραφήσει το όραμά του για την Ελλάδα του 2030, σημειώνοντας στους συνομιλητές του πως πρόκειται για έτος-ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται 200 έτη από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...