Με τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες σε ιδιαίτερη κινητικότητα και τους ανεξάρτητους βουλευτές να ανοίγουν σιγά σιγά τα χαρτιά τους, ξεκίνησε χθες η Δ’ Σύνοδος της Κ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου, που θα οδηγήσει τη χώρα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο καθιερωμένος αγιασμός έγινε, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μελών της κυβέρνησης, πολιτικών αρχηγών και βουλευτών, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος ευχήθηκε στον πολιτικό κόσμο της χώρας «υγεία και πολλή υπομονή».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε στην Ολομέλεια το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Γ’ Συνόδου που έγινε στις 2 Οκτωβρίου. Στην τελετή ήταν παρόντες οι Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Ρένα Δούρου, Δημήτρης Νατσιός και Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ απουσίαζε ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Ψηφοφορία
Ακολούθησε ψηφοφορία για την εκλογή κοσμητόρων και γραμματέων του Σώματος. Ο υποψήφιος από τη Νέα Δημοκρατία, Σπυρίδων Κουλκουδίνας, που έκανε πρόσφατα τις προκλητικές δηλώσεις ότι «αν δεν έχεις 10 ευρώ για βενζίνη, να πας με τα μέσα μεταφοράς», ψηφίστηκε ένας εκ των γραμματέων, με 194 ψήφους έναντι 221 και 224 ψήφων που πήραν οι «γαλάζιοι» συνυποψήφιοί του. Να σημειωθεί ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν τον βουλευτή Πιερίας για τη θέση του γραμματέα ως αντίδραση στις δηλώσεις αυτές.
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
