Τελευταία νέα
Απάντησε ο Γερουλάνος στον Άδωνη για να τον ακούσουν και στην Χαριλάου Τρικούπη: Τελεσίδικη η απόφαση να μην συνεργαστούμε με τη ΝΔ Βόλος: Καταγγελία για παρενόχληση μαθητών δημοτικού από άνδρα με ποδήλατο ΣΥΡΙΖΑ: «Καρφιά» σε Τεμπονέρα της ΕΛ.Α.Σ και στο ΠΑΣΟΚ για το προοδευτικό μέτωπο Ανδρουλάκης από Δράμα: «Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της περιφερειακής ανάπτυξης» Η νομιμοποίηση της διάσπασης Η βία ως καθρέφτης της ομορφιάς Μεταγραφές και «πρωτάρηδες» στον κομματικό ανταγωνισμό Ανδρουλάκης από Δράμα: «Όραμα του ΠΑΣΟΚ η ισχυρή περιφερειακή ανάπτυξη για την αντιμετώπιση του δημογραφικού» Φαραντούρης σε Κομισιόν για σφαγές Χριστιανών στην Αιθιοπία: «Ευρωπαϊκό ζήτημα η προστασία τους» Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει το σχέδιο ψηφίσματος της Κούβας στον ΟΗΕ κατά του απάνθρωπου αποκλεισμού της από τις ΗΠΑ Τσουκαλάς: “Γελάνε και τα τσιμέντα με τις δηλώσεις Άδωνι για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ” Ο Μπαπέ ζήτησε συγγνώμη από την Κίνα μετά τον σάλο: Είχε χαρακτηρίσει δικτάτορα τον Μάο Τσε Τουνγκ
Vipnews.gr

Πρεμιέρα στην Αθήνα για τη «Θεοδώρα, Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου»

Το κοινό στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», υποδέχθηκε με θερμό χειροκρότημα την όπερα «Θεοδώρα, Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου» του Θεόδωρου Στάθη, που παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, ανοίγοντας τον δρόμο του νέου ελληνικού λυρικού έργου προς τη διεθνή σκηνή.
Στην παράσταση αποθεώθηκαν η υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση ως Θεοδώρα, ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός ως Ιουστινιανός και ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός στον ρόλο του Αποστόλου της Ιστορίας. Στην πρεμιέρα έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό χώρο, οι οποίοι παρακολούθησαν την παράσταση και συνεχάρησαν τους συντελεστές.
Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε στιγμιότυπα από τη βραδιά, καθώς και από τις συναντήσεις των καλεσμένων με τους πρωταγωνιστές. Τη μουσική σύνθεση και το λιμπρέτο υπογράφει ο Θεόδωρος Στάθης, τη μουσική διεύθυνση ο Ραφαήλ Πυλαρινός και τη σκηνοθεσία ο Πάνος Αγγελόπουλος. Στην παράσταση συμμετείχαν η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή. Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε από τη Sound & Picture Theatre Production, με μεγάλο χορηγό τη ΔΕΗ. Τα έσοδα των δύο παραστάσεων διατέθηκαν στον Οργανισμό «Μαζί για το Παιδί», με αφορμή τα 30 χρόνια κοινωνικής προσφοράς του.
Δείτε φωτογραφίες:

 
 

φωτογραφίες: papadakispress/ Γιώργος Παπαδάκης

 
The post Πρεμιέρα στην Αθήνα για τη «Θεοδώρα, Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου» appeared first on VIPNEWS.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...