Τελευταία νέα
Γαλλία: Ο Ραφαέλ Γκλυκσμάν είναι ο υποψήφιος της σοσιαλδημοκρατικής Αριστεράς για τις προεδρικές εκλογές Ενεργειακή εκεχειρία ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ- Δεν υπάρχει ακόμα ανακοίνωση αποδοχής της και δεν πρέπει να υπάρξει από Ρωσία Βρετανία: Ο Μπέρναμ κατήγγειλε ρωσική ανάμειξη στο δημοψήφισμα για το Brexit – Το μήνυμα σε Γαλλία και Γερμανία Στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη και ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λαμπρινίδης – Στάχτος Άγρια σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-Τσίπρα: Καταγγελίες για «στρατό τρολ» με μεθόδους Γεωργιάδη Επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Τσίπρα – Επιχειρεί να φρενάρει την πολιτική του επιστροφή; Επίθεση στην Ελευσίνα: Τεμπονέρας στο πλευρό του 32χρονου – «Δεν σας φοβόμαστε καθάρματα» Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για το φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού Τουσκ Φίλιππος Καμπούρης: Αρνήθηκε τις κατηγορίες και τον αρχηγικό ρόλο – Υποστήριξε πως δεν υπήρξε απάτη αλλά χρέη εταιρειών Infowar: Views και likes στο ικρίωμα ΠΑΣΟΚ: Πάρτι στο Μαξίμου κάνουν απ’ όταν εμφανίστηκε το κόμμα Τσίπρα Super League: Πήρε φόρα η Κηφισιά, «καθάρισε» μέσα σε ένα τετράλεπτο ο Ηρακλής
Efsyn.gr

Σαουδική Αραβία: Νέα επίθεση κατά του αεροδρομίου του Ριάντ – Παγκόσμια ανησυχία

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μεταξύ των Χούθι της Υεμένης και της Σαουδικής Αραβίας.
Μία ημέρα μετά τη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ, ακόμα ένα χτύπημα έλαβε χώρα σήμερα κατά του ίδιου διεθνούς αεροδρομίου, όπως ανακοίνωσε ο υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτικός συνασπισμός.
Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού στρατηγός Τουρκί αλ-Μάλικι δήλωσε ότι «επίθεση μέσω αγνώστου βλήματος πραγματοποιήθηκε κατά του επιβατικού τερματικού σταθμού 4 στον διεθνές αεροδρόμιο King Khalid και προκάλεσε πυρκαγιά». Η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε και κατέστρεψε πύραυλο cruise στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου King Khalid, δηλώνει επίσης ο εκπρόσωπος του συνασπισμού σε άλλη ανακοίνωση που ανάρτησε στο Χ.
Είχε προηγηθεί μήνυμα-απειλή των Χούθι πως θα ξαναχτυπήσουν αεροδρόμια στη Σαουδική Αραβία. Συγκεκριμένα, στρατιωτικός εκπρόσωπός τους προειδοποίησε «όλες τις αεροπορικές εταιρείες, τους ειδικούς, τους υπαλλήλους, τους εργαζόμενους και τους ταξιδιώτες να μη χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια και τον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας, καθώς είναι ευάλωτα σε επιθέσεις και έχουν γίνει θέατρο επιχειρήσεων για τις δυνάμεις μας».
Στο μεταξύ, το τηλεοπτικό κανάλι Al Μasirah TV που ελέγχεται από τους Χούθι μετέδωσε ότι η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Σαναά.
ΥΠΕΞ: Σύσταση στους Έλληνες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Σαουδική Αραβία
Σύσταση προς τους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις προς τη Σαουδική Αραβία, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητες, απευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών, λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι λαμβάνει υπόψη τόσο τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή όσο και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην κυκλοφορία του εναέριου χώρου της Σαουδικής Αραβίας. Παράλληλα, καλεί τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ήδη στη χώρα να βρίσκονται σε επικοινωνία με την αεροπορική εταιρεία με την οποία πρόκειται να ταξιδέψουν, να παρακολουθούν την ενημέρωση από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών.
Καταδίκη της επίθεσης
Τη χθεσινή, πολύνεκρη επίθεση καταδίκασαν οι ΗΠΑ, με τον Aμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναφέρει πως «Αυτό που έγινε στη Σαουδική Αραβία δεν είναι αποδεκτό».
Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία που υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης κατηγόρησε τους Χούθι για την επίθεση, καταγγέλλοντας «έγκλημα πολέμου» και διαμηνύοντας ότι το βασίλειο θα «ανταποδώσει με αποφασιστικότητα» την «τρομοκρατική» ενέργεια.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε «σοκαρισμένος» μετά την επίθεση, που «καταδίκασε σθεναρά», θυμίζοντας πως ενέργειες εναντίον «πολιτών ή πολιτικών υποδομών παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...