Τελευταία νέα
Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης: Προεδρεύει σε συζήτηση του ΣΑ εν μέσω εξελίξεων για τουρκολυβικό, καλώδιο Νέο Citroën 2 CV Θεσσαλονίκη: Στη στρατιωτική παρέλαση η «Ασπίδα του Αχιλλέα» Εκλογές στο Ισραήλ: Ισοπαλία χωρίς αυτοδυναμία για Νετανιάχου και Αϊζενκοτ – Μόνοι νικητές… οι Παλαιστίνιοι Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη – Θα προεδρεύσει σε συζήτηση για τη διεθνή ασφάλεια Σκανδάμης – ΕΛ.Α.Σ.: Η κυβέρνηση στο πλευρό του Κασιδιάρη Για όλα φταίει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Τραγωδία στο Κερατσίνι: Νεκρός 30χρονος μοτοσικλετιστής – Προσέκρουσε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα Αθήνα, μια πόλη αντιπαράθεσης Η νηφαλιότητα ως περιπλάνηση Δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης από τη Λάουρα Κοβέσι – «Στην Ελλάδα θέλησαν να εκφοβίσουν τον θεσμό» Εντονες ενστάσεις από τον Ανδρουλάκη για την ανταλλαγή των λειψάνων του τσάρου Σαμουήλ με τη Βουλγαρία
Indicator.gr

Β. Κικίλιας: Στην Ιαπωνία για την Ενίσχυση των Ναυτιλιακών Σχέσεων

Στην Ιαπωνία έχει μεταβεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ιαπωνικής κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες. Στόχος αυτών των επαφών είναι η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της ναυτιλίας, των λιμενικών υποδομών, της ναυπηγικής βιομηχανίας και της θαλάσσιας ασφάλειας.
Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας στην Ιαπωνία έπειτα από 13 χρόνια.
Η Ελλάδα και η Ιαπωνία συνδέονται για δεκαετίες με ισχυρούς δεσμούς στον ναυτιλιακό τομέα, αναπτύσσοντας μια σχέση με σημαντικό οικονομικό και εμπορικό αποτύπωμα. Η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία και η ιαπωνική ναυπηγική βιομηχανία διατηρούν στενές συνεργασίες, με τους Έλληνες εφοπλιστές να καταλαμβάνουν σταθερά τη δεύτερη θέση ως προς τις παραγγελίες νέων πλοίων στα ιαπωνικά ναυπηγεία. Μάλιστα, το 24% του ελληνόκτητου εμπορικού στόλου έχει κατασκευαστεί στην Ιαπωνία, γεγονός που αποτυπώνει το βάθος και τη διάρκεια αυτής της σχέσης, δημιουργώντας προοπτικές για νέες συνεργασίες και επενδύσεις.
Εκτός από τους ισχυρούς οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς, οι δύο χώρες μοιράζονται και την κοινή δέσμευση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και στην προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, αρχές που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τις χώρες με ισχυρή ναυτιλιακή παρουσία, όπως οι δύο.
Με αυτή τη βάση, οι δύο χώρες επιδιώκουν να διευρύνουν τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας τις παραδοσιακές τους σχέσεις και τις δυνατότητες που προκύπτουν από τις σύγχρονες ανάγκες της διεθνούς ναυτιλίας. Πρόσφατα, έχουν πραγματοποιηθεί επαφές και συζητήσεις στην Αθήνα, ενώ η παρουσία της Ιαπωνίας ως τιμώμενης χώρας στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, ο κ. Κικίλιας είχε συναντήσει τον Ιάπωνα Υπουργό Οικονομικής Ασφάλειας και υπεύθυνο για την Αναπτυξιακή Στρατηγική, Minoru Kiuchi, προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας στην οικονομία και τη ναυτιλία μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας.
The post Β. Κικίλιας: Στην Ιαπωνία για την Ενίσχυση των Ναυτιλιακών Σχέσεων appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...