Τελευταία νέα
Καβάλα: Στα χέρια της A.P. Moller Capital περνά ο έλεγχος της λειτουργίας του λιμανιού Διαδηλώσεις στη Γαλλία: Πάνω από 2.500 συλλήψεις για τα επεισόδια – «Δεν αποκλείεται» η κήρυξη έκτακτης ανάγκης Νέο Ηράκλειο: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε λύκειο [εικόνα] Ο Μιχάλης Μπεκίρης απαντά με εξώδικο στη Documento για τα δημοσιεύματα – Την αποπομπή του από τον Μητσοτάκη ζητά το ΠΑΣΟΚ Σε «πανδημία» μετατρέπεται η βία ανηλίκων: Η Θεσσαλονίκη αντιμέτωπη με μια νέα γενιά «σκληρών» παιδιών Μητσοτάκης: Εγκαινίασε το νέο κτίριο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” Τσίπρας σε πιτσιρίκια στην Αγιά Λάρισας: «Είμαι βυσσινί θύελλα σούζα το αλογάκι» [βίντεο] Live η υπογραφή της Ψηφιοποίησης της Οδικής Ασφάλειας Revolut: Εκτεταμένο μπλακ άουτ στην εφαρμογή – Προβλήματα και με τις κάρτες Μαρινάκης: «Μοναδικός στόχος η αυτοδυναμία, καμία συνεργασία με κόμματα δεξιότερα της ΝΔ» Ακροδεξιό πάρτι στις στάχτες της Γαλλίας: Λεπέν και Βάιντελ τρίβουν τα χέρια τους για τις ταραχές Αλέξης Τσίπρας: Με σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και αποκέντρωσης θα δώσουμε προοπτική στη χώρα (Βίντεο)
Efsyn.gr

Philip Morris International: Συνεισφορά 343 δισ. στην ΕΕ – Πάνω από 700 εκατ. οι επενδύσεις της Παπαστράτος

Σχεδόν 343 δισ. ευρώ συνεισέφερε στην οικονομία της ΕΕ η Philip Morris International κατά την περίοδο 2021-2025 σύμφωνα με τη Μελέτη Οικονομικού Αποτυπώματος της εταιρείας.
Τα 22,3 δισ. ευρώ εξ αυτών, κατευθύνθηκαν σε Ευρωπαίους προμηθευτές ενώ 27,4 δισ. ευρώ επενδύθηκαν στις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της ενισχύοντας την παραγωγική δυναμικότητα και την ανθεκτικότητα των εφοδιαστικών αλυσίδων. Τα 39,5 δισ. ευρώ αφορούσαν σε εξαγωγές ενισχύοντας τη θέση της Ευρώπης ως κόμβου παραγωγής και εξαγωγών.
Περίπου 164.000 θέσεις εργασία υποστηρίχθηκαν το 2025, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 22.500 άμεσων θέσεων εργασίας, καθώς και θέσεων εργασίας σε προμηθευτές και στην ευρύτερη οικονομία. Συνολικά 422 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε επενδύσεις στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) σε ολόκληρη την Ευρώπη, επιπλέον των περίπου 2,2 δισ. ευρώ που διατέθηκαν για δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ελβετία, ενισχύοντας τις επιστημονικές και καινοτομικές δυνατότητες για το μέλλον.
Παπαστράτος: Επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην Ελλάδα, με την Παπαστράτος να παρουσιάζεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα του μετασχηματισμού της ευρωπαϊκής παραγωγικής βάσης της Philip Morris International.
Από το 2017, η εταιρεία έχει υλοποιήσει επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ, μετατρέποντας το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε παραγωγική μονάδα αποκλειστικά για προϊόντα χωρίς καύση. Παράλληλα, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό εξαγωγικό κόμβο, με περίπου το 87% της παραγωγής της Παπαστράτος να κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού. Η συνεισφορά της εταιρείας στην ελληνική οικονομία αποτυπώνεται επίσης στην ενίσχυση της εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας, με αγορές ελληνικών καπνών αξίας 57 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2021-2025. Παράλληλα, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του μετασχηματισμού της Παπαστράτος, με την εταιρεία να ενισχύει σταθερά την απασχόληση και να επενδύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων της, αναδεικνύοντάς την σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους εργοδότες στην Ελλάδα.
Ο Marco Hannapel, Πρόεδρος Ευρώπης της Philip Morris International, δήλωσε σχετικά: «Η Ευρώπη διανύει μία περίοδο βαθιών αλλαγών, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες να επανεξετάσουμε τα δεδομένα, να προσαρμοστούμε και να επιλέξουμε το μέλλον που θέλουμε να οικοδομήσουμε. Η μελέτη αυτή προσφέρει νέα στοιχεία για τη συνεισφορά που εξακολουθεί να έχει η επιχειρηματική μας δραστηριότητα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πίσω από τα δισεκατομμύρια ευρώ οικονομικής αξίας βρίσκονται άνθρωποι. Αγρότες, εργαζόμενοι στην παραγωγή, επιστήμονες, επιχειρηματίες, έμποροι λιανικής και εργαζόμενοι, που με τη δουλειά τους ενισχύουν καθημερινά τα θεμέλια της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ο μετασχηματισμός της εταιρείας μας αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα αυτά.
Το τέταρτο τρίμηνο του 2025, περισσότερο από το ήμισυ των καθαρών εσόδων μας στην Ευρώπη προήλθε από τα προϊόντα χωρίς καύση: στην Ευρώπη, το μέλλον χωρίς τσιγάρο είναι ήδη παρόν. Το ζητούμενο πλέον είναι να μετατρέψουμε τα πλεονεκτήματά μας σε ανταγωνιστικότητα, που διαρκεί. Αυτό απαιτεί ρεαλισμό, εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και της βιομηχανίας, καθώς και ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα παρέχει στις επιχειρήσεις την απαραίτητη εμπιστοσύνη ώστε να επενδύουν, να καινοτομούν και να αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους. Εμείς έχουμε ήδη επιλέξει ποια πλευρά της ιστορίας θέλουμε να εκπροσωπούμε. Επιλέγουμε να είμαστε μέρος των λύσεων που θα καθορίσουν τη Νέα Ευρώπη και θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος με γερές βάσεις και διάρκεια».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...