Τελευταία νέα
Δ. Μιχαηλίδου: Η ενημέρωση των πολιτών για τις δημόσιες πολιτικές αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας Κοντρα Αδωνι – Πολάκη στο νοσοκομείο Χανίων (Βίντεο) Ανδρουλάκης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ: Το μόνο σταθερό είναι η ακρίβεια, η διαφθορά και η ατιμωρησία Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο με τον 46χρονο ένστολο – Έριξε βενζίνη και κάλυψε με ταινίες τους ανιχνευτές πυρασφάλειας Π. Μαρινάκης: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για την παράταση των επιδοτήσεων στα καύσιμα Το σταυροδρόμι του Λαμίν Γιαμάλ Η Μελόνι επιτίθεται στη Δικαιοσύνη για την «υπόθεση Σιχέρ» Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για ιδιωτικό χρέος: «Νομοθετεί τον εκβιασμό των δανειοληπτών» Οι αρτοποιοί ζητούν ασπίδα προστασίας για τον φούρνο της γειτονιάς Θεσσαλονίκη: Αναστολή της έξωσης 92χρονης με αναπηρία μετά την κινητοποίηση πολιτών και σωματείων Προκήρυξη-παραλογισμός: Ζητούνται οδηγοί με απολυτήριο Δημοτικού πριν το… 1980 Από 1η Νοεμβρίου το τέλος 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός ΕΕ – Πώς θα εφαρμόζεται 
Newsit.gr

Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης δεν αποδέχεται τη βουλευτική έδρα του Μίλτου Ζαμπάρα: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα στον Τσίπρα»

Την απόφασή του να μην αποδεχθεί τη βουλευτική έδρα της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Μίλτου Ζαμπάρα, ανακοίνωσε την Παρασκευή (30.10.2026) ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια. Ο ίδιος επικαλέστηκε την πολιτική του συμπόρευση με τον Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή του στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ).

Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, ο οποίος κλήθηκε επισήμως από τη Βουλή να καταλάβει τη βουλευτική έδρα που άφησε ο Μίλτος Ζαμπάρας, ο οποίος είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είχε ανεξαρτητοποιηθεί, ξεκαθάρισε ότι η απόφασή του ήταν άμεση και οριστική. «Η απάντηση δεν χρειάστηκε ούτε δευτερόλεπτο σκέψης. Η καρδιά και η συνείδησή μου είχαν ήδη αποφασίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι δεν προτίθεται να αναλάβει κοινοβουλευτικά καθήκοντα.

Γρηγόρης Θεοδωράκης: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα»

Στην ανακοίνωσή του, ο Γρηγόρης Θεοδωράκης συνδέει την απόφασή του με τη μακρόχρονη πολιτική του σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον μοναδικό ηγέτη στον προοδευτικό χώρο που μπορεί να διαμορφώσει προοπτική διακυβέρνησης.

«Όλη η πολιτική μου διαδρομή, οι αξίες, οι αγώνες, αλλά και οι ελπίδες μου, είναι άρρηκτα συνδεμένες με τον Αλέξη Τσίπρα», σημειώνει, διευκρινίζοντας ότι η στάση του δεν υπαγορεύεται από προσωπολατρία, αλλά από πολιτική πεποίθηση.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στην ίδρυση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, παραιτούμενος από κάθε κομματικό αξίωμα.

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα του», τονίζει, χαρακτηρίζοντας την άρνησή του να αναλάβει τη βουλευτική έδρα «απόφαση ευθύνης, συνειδητή, καθαρή και απόλυτα έντιμη».

Ο ίδιος ευχαριστεί τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας για την εμπιστοσύνη τους, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει την πολιτική του δραστηριότητα στο πλευρό της ΕΛΑΣ και του Αλέξη Τσίπρα.

«Η πραγματική μάχη ξεκινάει τώρα. Προχωράμε με ενότητα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Η παραίτηση Ζαμπάρα – Οι επιλαχόντες του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι η παραίτηση του Μίλτου Ζαμπάρα επισημοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (29.10.2026), με την ανάγνωση της σχετικής επιστολής στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο μέχρι πρότινος ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και είχε ανεξαρτητοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο, επέλεξε να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο προκειμένου να συνεχίσει την πολιτική του πορεία στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα.

Την απόφασή του είχε προαναγγείλει μέσω βίντεο στα social media, διευκρινίζοντας ότι η παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα δεν συνεπάγεται αποχώρηση από την ενεργό πολιτική.

Μετά την άρνηση του Γρηγόρη Θεοδωράκη, η διαδικασία αναπλήρωσης της κενής έδρας συνεχίζεται σύμφωνα με τη σειρά των επιλαχόντων του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία.

Επόμενος στη σειρά είναι ο πρώην βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος, ενώ ακολουθεί ο Θάνος Μωραΐτης.
To άρθρο Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης δεν αποδέχεται τη βουλευτική έδρα του Μίλτου Ζαμπάρα: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα στον Τσίπρα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...