Τελευταία νέα
Γιώργος Μαζωνάκης: Σε ανοικτό κύκλο τελικά η κηδεία – Πλήθος κόσμου στη λαϊκή αγρυπνία [εικόνες – βίντεο] Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη συνέντευξη Τύπου: «”Ξέχασε” να μας πει ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό» Νεκρός 43χρονος σε τροχαίο στο Κορωπί – Σφοδρή πρόσκρουση οχήματος σε βράχο Αίγινα: Γυναίκα πέθανε σε παραλία – Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν μεγάλη καθυστέρηση του ασθενοφόρου Γιώργος Μαζωνάκης: Είχε στο αίμα του το vivere pericolosamente Αυστηρή απάντηση Παπανδρέου σε Μητσοτάκη για Καστελόριζο: Ο κύκλος της χρεοκοπίας άνοιξε με ευθύνη της ΝΔ Σαουδική Αραβία: Το κλείσιμο του αγωγού προς την Ερυθρά Θάλασσα φέρνει απώλεια 4% στον παγκόσμιο εφοδιασμό πετρελαίου Ο Κασιδιάρης αποφυλακίζεται και απειλεί: «Επιστρέφω με πλήρη πολιτικά δικαιώματα στην κεντρική πολιτική σκηνή» Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή θα επισκευάσει δύο κατοικίες στο Καστελλόριζο για εκπαιδευτικούς, αγροτικούς γιατρούς και νοσηλευτές Χιονοστιβάδα οι απάτες κατά πολιτών: Οταν χτυπάει το τηλέφωνο και δεν είναι ο… ΔΕΔΔΗΕ Κουτσούμπας από τη Βόρεια Εύβοια: «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό» – Κριτική στην κυβέρνηση και κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ Τραγικό ναυάγιο στην Ινδονησία: Νεκροί και πάνω από 100 αγνοούμενοι – Πλοίο «εξαφανίστηκε» από τα ραντάρ
Moneypress.gr

Eurobank: Αγορές 1,74 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 7,4 εκατ. ευρώ σε 5 συνεδριάσεις

Η Eurobank συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της, προχωρώντας σε αγορές συνολικά 1,73 εκατ. μετοχών την περίοδο 15 έως 19 Ιουνίου. Μετά τις τελευταίες συναλλαγές, η τράπεζα κατέχει περισσότερες από 34 εκατ. ίδιες μετοχές, ενώ εκκρεμεί η έγκριση της ΕΚΤ για την ακύρωση 28,1 εκατ. μετοχών.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Η «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» (εφεξής η «Eurobank» ή η «Τράπεζα»), σε συνέχεια της από 10.06.2026 ανακοίνωσής της σχετικά με την έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος Επαναγοράς Ιδίων Μετοχών («Πρόγραμμα»), το οποίο εγκρίθηκε με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας στις 28.04.2026, σύμφωνα με το άρθρο 49 του ν. 4548/2018 (το «Πρόγραμμα») και σε συνέχεια της από 29.04.2026 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, ενημερώνει το κοινό ότι κατά το διάστημα 15.06.2026 – 19.06.2026 απέκτησε συνολικά, στο πλαίσιο του Προγράμματος, 1.735.675 μετοχές εκδόσεως της ιδίας («Ίδιες Μετοχές») που διαπραγματεύονται στο Euronext Athens, με μέση τιμή κτήσης €4,2751 ανά μετοχή και συνολικό κόστος €7.420.161,43.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν χρηματιστηριακώς μέσω του μέλους του Euronext Athens «Eurobank Equities Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών» οι ακόλουθες αγορές:

Κατόπιν των ανωτέρω αγορών, η Eurobank κατέχει συνολικά 34.055.514 Ίδιες Μετοχές.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της 28.04.2026 ενέκρινε την ακύρωση 28.097.019 ιδίων μετοχών της Τράπεζας, με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου, σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4548/2018. Η ολοκλήρωση της εν λόγω εταιρικής πράξης τελεί υπό τη σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διατυπώσεων δημοσιότητας στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.).

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...