Τελευταία νέα
Μαρινάκης: Η πρόταση Ανδρουλάκη για 4ήμερη εργασία οδηγεί σε “λουκέτα” επιχειρήσεων, ανεργία, ακρίβεια ΠΑΣΟΚ κατά Κακλαμάνη για την αναβολή της συνεδρίασης για τις ανεξάρτητες αρχές: «Οι μάσκες έπεσαν» Φαραντούρης: Επιστολή αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Αριστερά- Προσχωρεί στους Ευρωσοσιαλιστές Σδούκου: Αυτά που προτείνει ο Ανδρουλάκης για το εργασιακό είναι “ξεπέτα” Άγκυρα για συμμαχία Ελλάδας και Γαλλίας: «Καμία στρατιωτική συνεργασία κατά της Τουρκίας δεν θα πετύχει» Τετραήμερη εργασία προτείνει το ΠΑΣΟΚ – Αντιδράσεις από Κεραμέως και Γεωργιάδη Τουρκία: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Δένδια για τους πυραύλους Γιαννακοπούλου: Να δούμε τι θα πει ο Τσίπρας με το rebranding, δεν είμαι δογματική και αρνητική Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον Κακλαμάνη για «αντιθεσμική μεθόδευση» και «ευθεία συνεννόηση με το Μαξίμου» Μαρινάκης: Πρωταρχικός στόχος η συνεχής αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών Πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα του ΕΣΥ μεταξύ Α. Γεωργιάδη, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΟΕΝΓΕ Γεωργιάδης: Ο Ανδρουλάκης δεν μιλάει καλά αγγλικά – Τρεχαγυρευόπουλος τα περί 4ημερης εργασίας
Newsauto.gr

Ford Mustang Dark Horse SC: Χωρίς Shelby για εξοικονόμηση εκατομμυρίων

Η Ford αφήνει προσωρινά το ιστορικό όνομα Shelby, μειώνοντας το κόστος και προωθώντας τη δική της ταυτότητα στα κορυφαία Mustang.

Η Ford αποφάσισε να λανσάρει το νέο Ford Mustang Dark Horse SC χωρίς το όνομα Shelby, και ο βασικός λόγος φαίνεται να είναι οικονομικός. Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία πλήρωνε περίπου 750 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που έφερε το όνομα Shelby, ως δικαιώματα χρήσης.

Αυτό σημαίνει ότι, σε μεγάλους όγκους παραγωγής, το συνολικό κόστος έφτανε σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Για παράδειγμα, σε προηγούμενες γενιές Mustang, οι εκδόσεις Shelby είχαν σημαντικές πωλήσεις, κάτι που μεταφραζόταν σε πολύ υψηλά ποσά προς τη Shelby American.

Το νέο Dark Horse SC, που ουσιαστικά αντικαθιστά τον ρόλο του παλαιότερου GT500, αποδίδει 795 ίππους χάρη σε έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα και αποτελεί την κορυφαία έκδοση της σειράς. Ωστόσο, η Ford επέλεξε να το συνδέσει πιο άμεσα με τη δική της αγωνιστική ταυτότητα, αντί να χρησιμοποιήσει το όνομα Shelby.

Η στρατηγική αυτή δείχνει ότι η Ford θέλει να ενισχύσει το ίδιο το brand Mustang, τοποθετώντας το απέναντι σε μοντέλα όπως η Porsche 911, χωρίς να βασίζεται σε εξωτερικά ονόματα.

Παρόλα αυτά, το όνομα Shelby δεν αποκλείεται να επιστρέψει στο μέλλον. Στελέχη της εταιρείας αναφέρουν ότι τέτοιες συνεργασίες ακολουθούν κύκλους, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με ονομασίες όπως Boss, Mach 1 και Cobra.

Για την ώρα, πάντως, η Ford φαίνεται να επιλέγει μεγαλύτερο έλεγχο στο προϊόν και χαμηλότερο κόστος, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την απουσία ενός τόσο εμβληματικού ονόματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτή η Maserati κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ

Με τεχνητή νοημοσύνη το 90% των νέων μοντέλων της Nissan

Γιος Φερστάπεν: Σοβαρό ατύχημα σε αγώνα Ράλλυ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...