Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Γίρι Λεχέτσκα ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τρίτη (7/7), με το ματς, το τελευταίο της ημέρας στο κεντρικό κορτ να διακόπτεται λόγω curfew στα μέσα του τρίτου σετ.
Μέχρι εκείνο το σημείο ο Γερμανός και Νο3 του κόσμου είχε πάρει σημαντικό προβάδισμα με 6-4, 7-5, ενώ στο τρίτο σετ οι δύο παίκτες ήταν στο 3-3. Ζβέρεφ και Λεχέτσκα αναμένεται να ολοκληρώσουν την Τρίτη την αναμέτρηση, που θα ξεκινήσει περίπου στις 17:00 GR, αμέσως μετά τον προημιτελικό Τζέσικα Πεγκούλα – Κόκο Γκοφ.
Τι είναι το curfew
Το curfew είναι ένας κανόνας του Wimbledon που επιβάλλει τη διακοπή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας στις 23:00 (τοπική ώρα). Αν ένας αγώνας δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε, διακόπτεται και συνεχίζεται την επόμενη ημέρα.
Ο κανονισμός θεσπίστηκε το 2009, όταν τοποθετήθηκε η αναδιπλούμενη οροφή στο κεντρικό κορτ. Μέχρι τότε οι αγώνες σταματούσαν φυσικά όταν έπεφτε το σκοτάδι. Με τον φωτισμό μπορούσαν πλέον να συνεχίζονται τη νύχτα, όμως ο δήμος του Merton έθεσε ως προϋπόθεση την υποχρεωτική λήξη στις 23:00, ώστε:
να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι της περιοχής από τον θόρυβο
να προλαβαίνουν οι φίλαθλοι τα μέσα μαζικής μεταφοράς
να αποχωρεί ο κόσμος με ασφάλεια
Οι εγκαταστάσεις του Wimbledon βρίσκονται στην εύπορη οικιστική περιοχή SW19 του Λονδίνου. Η απαγόρευση προστατεύει τους γείτονες από τη νυχτερινή ηχορύπανση, τη φωτορύπανση και την αναστάτωση χιλιάδων οπαδών που θα αποχωρούσαν αργά τη νύχτα.
Το μετρό του Λονδίνου (London Underground) σταματά τη λειτουργία του γύρω στα μεσάνυχτα. Η διακοπή στις 23:00 διασφαλίζει ότι θεατές, εργαζόμενοι και αθλητές θα προλάβουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια.
WIMBLEDON LADIES’ DRAW | MEN’S DRAW | SCHEDULE (-2h)
The post Wimbledon: Διακοπή λόγω curfew – Προβάδισμα για Ζβέρεφ appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
