Τελευταία νέα
Μπαράζ ευρωπαϊκών επαφών Μητσοτάκη για τις εξελίξεις με το καλώδιο, ενέργεια, προϋπολογισμό, AI Κώστας Τσουκαλάς για καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: «Ήταν αναμενόμενο να έχουμε αυτούς τους λεονταρισμούς της Τουρκίας» Επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο «Ιωνικό Κέντρο» της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας Η αλλαγή που έρχεται; Ο Τραμπ ως εξαίρεση Μετεκλογικό παζλ στις ΗΠΑ… Make Kyriakos Great Again Τσίπρας: Πενταπλάσιοι οι πλειστηριασμοί το 2025 σε σχέση με ολόκληρη την περίοδο 2015-2019 Μακελειό στην Πολωνία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πλατεία – Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες Γαλλία: Στους δρόμους ξανά συνδικάτα και φοιτητές – Σε «μαζική ανυπακοή» καλούν τα «Κίτρινα Γιλέκα» Κύκλωμα φοροδιαφυγής με 4.200 ΑΦΜ και χρέη 203 εκατ. ευρώ – Στρατολογούσαν ασθενείς έξω από νοσοκομεία σε νυχτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης Η ατάκα Δούκα “ενώνουμε δυνάμεις” που ανάβει φωτιές στη Χαριλάου Τρικούπη
Thefaq.gr

«Ενώνουμε δυνάμεις»: Η ατάκα Δούκα στην εκδήλωση της ΕΛ.Α.Σ. που “ανάβει φωτιές” στο ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Καλαμάτα, καθώς οι εξαγγελίες Μητσοτάκη αφήνουν παντελώς ακάλυπτα τα τεράστια ελλείμματα της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

«Οι Δήμοι χρειάζονται περίπου 5,5 δισ. ευρώ ετησίως για να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες και να συντηρήσουν τις υποδομές τους, αλλά λαμβάνουν μόλις 3 δισ. Λείπουν 2,5 δισ. ευρώ» ανέφερε ο Κώστας Ζαχαριάδης, ενώ ο «γαλάζιος» αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γρηγόρης Κωνσταντέλλος όχι απλώς αναγνώρισε το μείζον πρόβλημα αλλά και αναρωτήθηκε γιατί οι Δήμοι πληρώνουν την τιμή του ρεύματος 11 λεπτά και οι Δήμοι 32.
Όπως σημειώνει ο Κώστας Ζαχαριάδης πρέπει να υπάρξει ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για τους Δήμους στα 0,06- όσο το πληρώνει και η βιομηχανία.
Αίσθηση προκαλεί η απόφαση της «γαλάζιας» πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ να μπλόκαρει τον χαιρετισμό της ΕΛ.Α.Σ στο Συνέδριο της, προβάλλοντας το πρόσχημα ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι… εξωκοινοβουλευτικό.
Παρ’ όλα αυτά, η ΕΛ.Α.Σ προχώρησε σε δική της εκδήλωση στην Καλαμάτα, στο περιθώριο του Συνεδρίου, στην οποία παρευρέθηκαν κορυφαία αυτοδιοικητικά στελέχη, όπως ο πρώην δήμαρχος Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο πρώην δήμαρχος Ρέντη, Απόστολος Καλογιάννης, η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη και ο επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” Κώστας Ζαχαριάδης.
Το «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας χαρακτηριστικά «ενώνουμε δυνάμεις» — μια δήλωση που ίσως να μην είναι ιδιαίτερα ευχάριστη στη Χαριλάου Τρικούπη.
Την ίδια στιγμή, διαμήνυσε πως «ψηφίζουμε κόντρα στην εξαπάτηση», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την κατάθεση ξεχωριστού ψηφίσματος μαζί με την ΕΛ.Α.Σ, απέναντι στην πρόταση της «γαλάζιας» πλειοψηφίας. Το ερώτημα εδώ είναι πόσοι δήμαρχοι -και σύνεδροι- που έχουν εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ θα το υπερψηφίσουν και πόσοι και ποιοι συνταχθούν με τη «γαλάζια» πλειοψηφία και το δικό της ψήφισμα. Γιατί μπορεί ακόμα και δημοσίως σημαντικά «γαλάζια» στελέχη όπως ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος να διαφωνούν, αλλά παραδοσιακά υποστηρίζουν ήπια ψηφίσματα.
Η σημερινή ημέρα θα δείξει πολλά.
Με πληροφορίες από: dnews.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...