Ο Ράφα Ναδάλ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει, τουλάχιστον προς το παρόν, να αναλάβει ρόλο μόνιμου προπονητή στο επαγγελματικό τένις, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα βοήθησε τη Ίγκα Σφιόντεκ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στη Μαγιόρκα.
Η Πολωνή πρωταθλήτρια βρέθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στη Rafa Nadal Academy, σε μια περίοδο που προσπαθούσε να ανασυνταχθεί μετά από δύσκολα αποτελέσματα και την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Βιμ Φισέτ. Κατά την παραμονή της στην ακαδημία συνεργάστηκε τόσο με τον Ράφα Ναδάλ όσο και με τον Φρανσίσκο Ρόιγκ, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε επίσημα καθήκοντα προπονητή της.
Παρά τη θετική εμπειρία, ο Ισπανός θρύλος ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται να ακολουθήσει καριέρα ως coach πλήρους απασχόλησης.
«Το τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοιχτό»
Μιλώντας στο podcast του Άντι Ρόντικ, ο Ναδάλ εξήγησε πως οι υποχρεώσεις της καθημερινότητάς του δεν του επιτρέπουν να αφοσιωθεί σε έναν αθλητή με τον τρόπο που απαιτεί το σύγχρονο επαγγελματικό τένις.
«Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος σε αυτό. Δεν είμαι έτοιμος να βοηθήσω κάποιον σε μόνιμη βάση. Έχω πολλά πράγματα στη ζωή μου που δεν μου επιτρέπουν να αφιερώσω όλη μου την προσοχή σε έναν παίκτη, όπως πραγματικά του αξίζει.
Αυτή είναι η αλήθεια. Όμως το τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοιχτό για οποιονδήποτε παίκτη. Αν κάποιος θέλει να έρθει στην ακαδημία για λίγες ημέρες, θα είμαι εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων αποκάλυψε ότι δεν ήταν μόνο η Σφιόντεκ που αναζήτησε τη βοήθειά του. Ανέφερε επίσης τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος είχε περάσει ένα διάστημα προπονούμενος στη Rafa Nadal Academy, ενώ αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί συμβουλευτικά αιτήματα και από άλλους κορυφαίους παίκτες.
«Η Ίγκα ήρθε στην ακαδημία, ο Σάσα (Ζβέρεφ) ήταν εδώ πέρσι για κάποιο διάστημα και έχω κάνει συζητήσεις και με άλλους παίκτες. Κάποιοι είναι γνωστοί δημόσια και κάποιοι όχι, γι’ αυτό δεν θέλω να αναφέρω ονόματα.
Μου ζήτησαν συμβουλές ή να μιλήσουμε για το πώς διαχειρίστηκα ορισμένες καταστάσεις στην καριέρα μου. Αν μπορώ να βοηθήσω χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, το κάνω με χαρά. Όσα ζουν σήμερα αυτοί οι νέοι αθλητές, τα έχω περάσει κι εγώ στο παρελθόν».
The post Ναδάλ: «Δεν είμαι έτοιμος να γίνω full time προπονητής» appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
Tennis24.gr
