Τελευταία νέα
Καύσωνας: Πολλές οι περιοχές με αποπνικτική ζέστη – Κοσμοσυρροή στις παραλίες της Αττικής Ατύχημα-σοκ του Φερστάπεν στην Ολλανδία – Προσέκρουσε στις μπάρες της πίστας [βίντεο] Φωτιές: Σε επιφυλακή αύριο Δευτέρα η Αττική και 11 νομοί της χώρας – Πολύ υψηλός κίνδυνος ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης υπόλογος για τον επικίνδυνο εφησυχασμό των “ήρεμων νερών” Ζαχαριάδης κατά Λατινοπούλου: «Δεν ξεχνάμε την Αντίσταση – Ο ναζισμός δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με τον κομμουνισμό» Φωτιά στον Άγιο Νικόλαο Λακωνίας – Εναέρια μέσα και ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Πιερρακάκης: Τριπλή παρέμβαση τον Σεπτέμβριο σε εισόδημα, ιδιωτικό χρέος και επενδύσεις Τρόμος στη Βούλα: Οι οδηγοί του τραμ καταγγέλλουν επίθεση με μαχαίρι κατά επιβάτη και οδηγού ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα κουράστηκε να προικίζει γόνους» – Σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη για τα 13 δισ. ευρώ Αννίτα Δημητρίου: Ο Μητσοτάκης βάζει στη σωστή βάση την ηλεκτρική διασύνδεση Τασουλάς: Έως και 300 ευρώ έξτρα τον μήνα στην Προεδρία της Δημοκρατίας – Η απόφαση που «κρύφτηκε» στα ψιλά του ΦΕΚ Χίος: Φυτεύουν ανεμογεννήτριες στα μαστιχοχώραφα
Efsyn.gr

Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι σχεδόν όλοι οι Κρητικοί αγρότες για δηλώσεις εκτάσεων στην Καστοριά

Ένοχοι κρίθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο οι 57 από τους 58 αγρότες από την Κρήτη, για την υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με δηλώσεις εκτάσεων στη βόρεια Ελλάδα.
Πρόκειται για την υπόθεση Κρητικών αγροτών που, κατά την κατηγορία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δήλωσαν ψευδώς ότι κατείχαν ή εκμεταλλεύονταν εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων στην Καστοριά. Οι καταδικασθέντες δήλωναν για να λαμβάνουν ενισχύσεις από το εθνικό απόθεμα, τις εκτάσεις, είτε ως βοσκοτόπους, είτε ως καλλιεργήσιμες με ελιές ή αμυγδαλιές, είδη που δεν ευδοκιμούν στην περιοχή.
Αθώωση λόγω επιστροφής του ποσού
Οι δικαστές, με απόφαση που έλαβαν κατά πλειοψηφία, αθώωσαν γυναίκα παραγωγό, αποδεχόμενοι τον ισχυρισμό της περί εξάλειψης του αξιόποινου λόγω επιστροφής, εντόκως, των επίδικων χρηματικών ποσών που εισέπραξε. Το ποσό υπολογίζεται στις 30 χιλιάδες ευρώ.
Παράλληλα το δικαστήριο μετέτρεψε τις κατηγορίες για κάποιους εκ των καταδικασθέντων και μείωσε σε ορισμένους τα ποσά που τους είχαν καταλογιστεί αρχικά στο κατηγορητήριο.
Οι κατηγορούμενοι δεν προσήλθαν στο δικαστήριο, εκπροσωπούμενοι εξ αρχής από τους συνηγόρους τους .
Η διαδικασία θα συνεχιστεί την 1η Ιουλίου, οπότε και το δικαστήριο, αφού αποφασίσει επί των ελαφρυντικών που αιτήθηκε η υπεράσπιση, θα ανακοινώσει την απόφασή του για τις ποινές.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπέιτα από καταγγελία του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστοριάς, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...