Τελευταία νέα
Την κλείδωσαν και έφυγαν – Απίστευτη περιπέτεια 26χρονης στον ΕΟΠΥΥ Καλαμαριάς Σκέρτσος: Ας γίνουμε όλοι και όλες πρεσβευτές ασφαλούς οδήγησης Τσουκαλάς για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Η κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από τις εθνικές κόκκινες γραμμές Φωτιά στο Κόμιτο Καρύστου – Επιχειρούν πέντε εναέρια μέσα Εκτεθειμένη η ευρωζώνη από μια διόρθωση στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης Πτώση ελικοπτέρου στη Σίφνο: Τα δύο σενάρια που εξετάζονται – Δεν υπήρξε επικοινωνία με το ελικοδρόμιο Μητσοτάκης: Η μείωση του δημόσιου χρέους είναι εθνικό καθήκον Φωτιά στη Σαλαμίνα: «Το μαγαζί θα το ξαναφτιάξουμε, το δάσος όμως δεν υπάρχει πια» Το ΙΝΑΤ συνεχίζει την αναδημοσίευση των αναλύσεών του με το πλαίσιο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων για το αναγκαίο πέρασμα από την Ενεργειακή Ολιγαρχία, στην Ενεργειακή Δημοκρατία Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα Η απάντηση της Ντραγκομίροβα στους επικριτές της: «Το μακιγιάζ δεν με εμποδίζει να τρέξω» Ωνάσεια σχολεία: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Thepressproject.gr

Συγκέντρωση ΚΚΕ – ΚΝΕ: «Κάτω τα χέρια από την Κούβα!»

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κούβα – Όχι σε νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις», οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική διοργανώνουν συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την Κούβα το Σάββατο 23 Μαΐου, στις 19:00, στο Πάρκο Ελευθερίας. Θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με τους διοργανωτές να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ κατά του «νησιού της Επανάστασης».«Αυτές τις ώρες βρίσκεται στα σκαριά ένα νέο αποτρόπαιο έγκλημα κατά των λαών, αυτή τη φορά ενάντια στον ηρωικό λαό της Κούβας, σε συνέχεια των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, του Ιράν, του Λιβάνου, της Βενεζουέλας κ.α.
Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός εδώ και μήνες κλιμακώνει τα μέτρα του βάρβαρου αποκλεισμού της Κούβας, για να γονατίσει το λαό της Κούβας στερώντας του τα καύσιμα, την ενέργεια, τα τρόφιμα, ακόμα και τα στοιχειώδη φάρμακα που έχει ανάγκη.
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, αφού απέτυχε να οδηγήσει τον κουβανικό λαό στην απόγνωση, σήμερα περνάει σε φάση προετοιμασίας μιας ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης ώστε να πνίξει την Κούβα στο αίμα. Ήδη έχει βάλει το “πιστόλι στον κρόταφο” του λαού, στέλνοντας το αεροπλανοφόρο USS Nimitz στην περιοχή.
Για άλλη μια φορά οι ΗΠΑ χτίζουν σαθρά και γελοία προσχήματα για να βάλουν μπροστά τη δολοφονική τους μηχανή:

Εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του ηγέτη του Νησιού της Επανάστασης, Ραούλ Κάστρο, για την κατάρριψη αεροσκαφών της οργάνωσης “Βrothers to the Rescue” το 1996, δηλαδή των μισθοφόρων της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι, που με τη στήριξη των μυστικών υπηρεσιών του αμερικανικού κράτους πετούσαν πάνω από την Αβάνα και παραβίαζαν την κυριαρχία της Κούβας.
Μιλούν για απειλή της “εθνικής ασφάλειας” των ΗΠΑ από την Κούβα…πως απειλείται η στρατιωτική τους βάση στο Γκουαντάναμο και πως η Κούβα στηρίζει την τρομοκρατία. Προσπαθούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο. H Κούβα εδώ και δεκαετίες είναι το θύμα δεκάδων τρομοκρατικών επιθέσεων, δολοφονικών ενεργειών, υπονομευτικών μέτρων κ.α, με ενορχήστρωση και χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ο λαός της Κούβας στέκεται όρθιος και αντέχει εδώ και 67 χρόνια αγωνιζόμενος ενάντια σε “θεούς και δαίμονες”, γιατί έχει επαναστατικές παρακαταθήκες, γιατί υπερασπίζεται τις κοινωνικές κατακτήσεις που έφερε η Κουβανική Επανάσταση στην Εργασία, στην Μόρφωση, στην Υγεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Αντέχει, γιατί έχει την αλληλεγγύη των Λαών από όλο τον κόσμο!
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταδικάζουμε, τον αποκλεισμό, τη διαρκή υπονόμευση και την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στην Κούβα και τον λαό της. Εκφράζουμε με όλους του τρόπους την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας και τον κουβανικό λαό και καλούμε το λαό και τη νεολαία της Αθήνας να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν στη διαμαρτυρία στην Αμερικανική Πρεσβεία.
Απαιτούμε:

Να αρθούν τώρα όλα τα μέτρα του βάρβαρου ιμπεριαλιστικού αποκλεισμού των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα. Αφήστε την Κούβα να αναπνεύσει!
Να σταματήσει κάθε είδους δίωξη στο Ραούλ Κάστρο και την ηγεσία της Κούβας.
Να διαγραφεί η Κούβα από την κατάπτυστη λίστα των “κρατών χορηγών της τρομοκρατίας” που έχει στήσει το ΥΠ.ΕΞ των ΗΠΑ, για να επιβάλλει οικονομική ασφυξία στο νησί της επανάστασης.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά στο όνομα των δεσμεύσεων σε ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ. Να πάρει τώρα θέση καταδίκης της επιθετικότητας ενάντια στην Κούβα!

Θα μας βρουν μπροστά τους! Να μην τολμήσουν οι ιμπεριαλιστές να επιτεθούν στο Νησί της Επανάστασης!
Κάτω τα χέρια από την Κούβα!
¡Hasta la victoria, siempre!»
 
Πηγή: 902.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...