Τελευταία νέα
Marfin: Βρήκαν εικόνες χωρίς κουκούλες μετά από 16 χρόνια – Το ανώνυμο email κατονόμασε τους συλληφθέντες Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης» Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Ποινική δίωξη στους δύο κατηγορούμενους Ο Γιώργος Παπανδρέου έπαιξε κιθάρα στο Συμπόσιο της Σύμης [βίντεο] ΜέΡΑ25: Απόσπασμα σε νέο σχολικό βιβλίο διαιωνίζει έμφυλα στερεότυπα και μετατοπίζει τις ευθύνες στα θύματα Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με πρέσβεις της ΕΕ: Στο επίκεντρο Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειος Κατόρθωμα κυβέρνησης Μητσοτάκη: Αλλη μία παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μουντιάλ 2026: Ισπανία-Βέλγιο – Εν αρχή ην η άμυνα Νέοι Γενικοί Γραμματείς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη Πολάκης: «Αύριο θα γίνει όπως και δήποτε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Παράνομες οι ενέργειες της αναπληρώτριας γραμματέως» Π. Πολάκης: Παράνομες οι ενέργειες της αναπληρώτηριας γραμματέως – Κανονικά αύριο η ΚΕ ΚΚΕ: Κοροϊδία μπροστά στα μάτια του λαού η εξαγγελία του πρωθυπουργού για την τιμή της βενζίνης
Efsyn.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Χάνσεν με Χατζηδάκη και Σχοινά για τα αγροτικά κονδύλια

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο Επίτροπος αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Χάνσεν με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη και τον υπουργό Γεωργίας Σχοινά. Ο Επίτροπος σημειώνει ότι υπάρχει πρόοδος, «αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει».
Γι’ αυτό, προσωπικό της Κομισιόν θα συνεργαστεί τους επόμενους 6 μήνες, για «να βελτιώσει περαιτέρω τη διαχείριση της ΚΑΠ στην Ελλάδα και να συνεχίσει την έγκαιρη πληρωμή στους αγρότες που πληρούν τις προϋποθέσεις για να επωφεληθούν από τη βοήθεια της ΕΕ»
«Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Χατζηδάκη και τον υπουργό Γεωργίας Σχοινά. Τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα έλαβε αποφασιστικά μέτρα για τη βελτίωση της διαχείρισης των κονδυλίων της ΚΑΠ, εφαρμόζοντας τη μεταρρύθμιση της μεταφοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, βάσει των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκαν πέρυσι στο Σχέδιο Δράσης», δήλωσε ο Επίτροπος.
«Σημειώνεται καλή πρόοδος, αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει. Ως εκ τούτου, ζητήσαμε από το αντίστοιχο προσωπικό μας να συνεργαστεί τους επόμενους 6 μήνες, για να βελτιώσει περαιτέρω τη διαχείριση της ΚΑΠ στην Ελλάδα και να συνεχίσει την έγκαιρη πληρωμή στους αγρότες που πληρούν τις προϋποθέσεις για να επωφεληθούν από τη βοήθεια της ΕΕ. Είμαι βέβαιος ότι οι κοινές μας προσπάθειες θα οδηγήσουν σε επιτυχία.»
Επίσης, εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν άτυπη τεχνική υποστήριξη από την Επιτροπή «για την ενίσχυση του ελληνικού γεωργικού οργανισμού πληρωμών σύμφωνα με την αρχή της ειλικρινούς συνεργασίας».
Στόχος είναι να καταστήσει το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου της ΚΑΠ στην Ελλάδα ισχυρότερο, σαφέστερο και πιο αποτελεσματικό.
«Αυτό θα επιτευχθεί με τη βελτίωση της διακυβέρνησης, των διαδικασιών πληρωμών και της συμμόρφωσης με τους κανόνες της ΚΑ, διασφαλίζοντας παράλληλα διαφανείς, αξιόπιστες και βιώσιμες μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις κατά την ενσωμάτωση του Οργανισμού Πληρωμών στην ΑΑΔΕ.
Αυτό βασίζεται σε προηγούμενη θετική εμπειρία με τεχνική βοήθεια κατά την ίδρυση και την πρώιμη λειτουργία του ελληνικού οργανισμού διαπίστευσης ΑΑΔΕ», πρόσθεσε.
Η Επιτροπή και τα κράτη μέλη μοιράζονται τον ίδιο στόχο, δηλαδή τη διασπορά των πληρωμών στους αγρότες που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να τις λάβουν.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...