Τελευταία νέα
Σφοδρή επίθεση Πολάκη σε Παπασταύρου και Τσάφο: «Πράκτορες αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων» Μ. Θεμιστοκλέους: Την επόμενη εβδομάδα εκδίδεται η προκήρυξη για χίλιες μόνιμες θέσεις γιατρών ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση σε Flotilla: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπόλογος απέναντι στην Ιστορία» Ο Πολάκης αποκάλεσε τους Παπασταύρο-Τσάφο “πράκτορες αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων” Βουλή: Θετική γνωμοδότηση για τον διορισμό του Κυμπουρόπουλου ως προέδρου της ΕΑΠ και του Τσέκερη ως προέδρου στην ΕΕΒΤ Σφοδρή σύγκρουση Χήτα με Παππά στη Βουλή: «Πετάξτε έξω τον ανάγωγο ή αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το» Σύγκρουση Χήτα με Παππά στη Βουλή: «Πετάξτε έξω τον ανάγωγο ή αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το» Ανδρουλάκης: Εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος προς όφελος της κοινωνίας- Έκτακτη φορολόγηση της κερδοφορίας ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντός της ημέρας η πρόταση ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική – Στο επίκεντρο Λιβανός και Αραμπατζή Μεγάλη ένταση στη Βουλή: “Ή πετάξτε έξω τον ανάγωγο ή αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το” Ν. Ανδρουλάκης: «Εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας – Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ» Π. Αμυράς: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για 32ωρο ή 35ωρο θα έφερνε λουκέτα σε μικρομεσαίους, ανεργία και ακρίβεια
Newsauto.gr

Τι θα δούμε στην Έκθεση του Πεκίνου;

Σχεδόν κάθε κολοσσός της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας θα δηλώσει «παρών» στο Πεκίνο, το οποίο θα φιλοξενήσει πολλές πρεμιέρες καινούργιων μοντέλων.

Η φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου -μείνετε συντονισμένοι, το newsauto βρίσκεται ήδη εκεί με πολυμελή ομάδα δημοσιογράφων- αναμένεται να μονοπωλήσει σύντομα το ενδιαφέρον στον κόσμο της αυτοκίνησης. Διότι θα είναι το πεδίο όπου η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δοκιμάζει την αντοχή της απέναντι στη σαρωτική άνοδο των Κινέζων κατασκευαστών και, ταυτόχρονα, επαναπροσδιορίζει τη στρατηγική της στην ηλεκτροκίνηση.

Volkswagen, General Motors, BMW και Hyundai ηγούνται αυτής της νέας προσέγγισης, φέρνοντας στο προσκήνιο μοντέλα που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής από τοπικούς κολοσσούς όπως η Huawei, η Momenta και η Xpeng.

Η μάχη δεν δίνεται πλέον μόνο σε επίπεδο μηχανολογίας, αλλά και στο ψηφιακό οικοσύστημα, εκεί όπου οι κινεζικές εταιρείες έχουν ήδη αποκτήσει προβάδισμα.

Το αποτέλεσμα αυτής της μετατόπισης είναι αποτυπωμένο στους αριθμούς: το μερίδιο των διεθνών παικτών στην αγορά επιβατικών οχημάτων της Κίνας κατρακύλησε στο 31% το 2025, από 56% που ήταν το 2017.

Και αυτό εξηγεί γιατί, με την αυλαία να ανοίγει στις 24 Απριλίου, τα περίπτερα των μεγάλων ομίλων θα είναι γεμάτα από προτάσεις που έχουν στόχο να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τις εγχώριες δυνάμεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Volkswagen δίνει το στίγμα με τη μεγαλύτερη έως σήμερα εκστρατεία ηλεκτρικών μοντέλων της, βασισμένη στη φιλοσοφία «In China, for China», ενώ αρκετοί κατασκευαστές βλέπουν ήδη αυτά τα μοντέλα ως πιθανή «εξαγωγική δύναμη» για άλλες αγορές.

Την ίδια στιγμή, κινεζικές μάρκες όπως η BYD, η XPeng και η Li Auto δεν δείχνουν διατεθειμένες να παραχωρήσουν το προβάδισμα. Αντίθετα, ανεβάζουν το επίπεδο, παρουσιάζοντας μια νέα γενιά εξηλεκτρισμένων ναυαρχίδων που φιλοδοξούν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους τόσο εντός συνόρων, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Audi

Η εταιρεία του Ίνγκολσταντ ανεβάζει στροφές με την πρεμιέρα του E7X, ενός ηλεκτρικού crossover που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη SAIC.

Το ενδιαφέρον εδώ δεν περιορίζεται στην τεχνολογία, αλλά και στη νέα ταυτότητα, καθώς το μοντέλο φέρει ανανεωμένο λογότυπο χωρίς τα τέσσερα δαχτυλίδια που γνωρίζουμε στην Ευρώπη.

Baojun

Η Huajing S έρχεται να ενισχύσει τη δυναμική των plug-in hybrid SUV, ενσωματώνοντας προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ένα «έξυπνο» cockpit με τη σφραγίδα της Huawei.

BMW

Η βαυαρική εταιρεία κατεβαίνει στο Πεκίνο με πλήρη «ηλεκτρική φαρέτρα». Τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες, με αιχμή του δόρατος τις μακρύτερες εκδόσεις της iX3 και της i3 Neue Klasse, αλλά και τις νέες εκδόσεις της Σειράς 7 και της i7.

Το στοιχείο-κλειδί είναι η ενσωμάτωση προηγμένων συστημάτων αυτόνομης οδήγησης από τη Momenta και ψηφιακών υπηρεσιών από τη Huawei.

Buick

Το plug-in υβριδικό E7 έρχεται να ενταχθεί στη σειρά Electra που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Xiaoyao. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα της GM προς την προσαρμογή της γκάμας της στις ιδιαιτερότητες της κινεζικής αγοράς.

BYD

Το Seal 08 αναλαμβάνει τον ρόλο της ναυαρχίδας στην οικογένεια Ocean της BYD, συνδυάζοντας διαστάσεις SUV με φιλοσοφία σεντάν.

Με αυτό, ο κινεζικός κολοσσός θέλει να συνεχίσει να πιέζει τους διεθνείς ανταγωνιστές, ανεβάζοντας τον πήχη στην ηλεκτροκίνηση.

Cadillac

Η Vistiq σηματοδοτεί την επόμενη φάση για την Cadillac στην Κίνα, με προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης που υπόσχονται λειτουργίες αστικής μετακίνησης και αυτόματου παρκαρίσματος.

Hyundai

Η κορεατική εταιρεία επενδύει δυναμικά στη σειρά Ioniq, παρουσιάζοντας νέα ηλεκτρικά μοντέλα ειδικά για την κινεζική αγορά. Τα πρωτότυπα Venus και Earth προετοιμάζουν το έδαφος για μια πλήρη γκάμα που θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια.

Leapmotor

Το Lafa 5 Ultra δείχνει τη φιλοδοξία της Leapmotor να κυριαρχήσει στην κατηγορία των προσιτών EV, προσφέροντας τεχνολογία και αυτονομία σε ένα ανταγωνιστικό πακέτο.

Li Auto

Το L9 Livis εξελίσσει περαιτέρω τη φιλοσοφία των range-extender μοντέλων, προσφέροντας πολυτέλεια και πρακτικότητα σε ένα εξαθέσιο SUV.

Lynk & Co

Το νέο 10+ παντρεύει κουπέ αισθητική με ηλεκτρική τεχνολογία, στοχεύοντας σε ένα πιο νεανικό κοινό που αναζητά premium χαρακτήρα.

Mercedes-Benz

Η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει φέτος στο Πεκίνο την ανανεωμένη GLC στην αμιγώς ηλεκτρική της έκδοση, ενσωματώνοντας τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης από τη Momenta. Η στρατηγική της δείχνει ξεκάθαρα προσανατολισμένη στην τοπική εξέλιξη και παραγωγή.

Mini

Η βρετανική μάρκα ετοιμάζει την παγκόσμια πρεμιέρα ενός κόνσεπτ, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το μέλλον της αστικής ηλεκτροκίνησης.

Nio

Το νέο ES9 φιλοδοξεί να αποτελέσει τη νέα ναυαρχίδα της Nio, με έμφαση στην πολυτέλεια και την τεχνολογία.

Porsche

Μία νέα έκδοση της ηλεκτρικής Cayenne κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο, με έμφαση στις ηλεκτρικές επιδόσεις που αντλούν έμπνευση από την πίστα.

smart

Το #6 EHD αποτελεί το μεγαλύτερο μοντέλο της μάρκας μέχρι σήμερα, συνδυάζοντας σχεδίαση Mercedes με τεχνολογία Geely. Απώτερος σκοπός του είναι η παγκόσμια επέκταση.

Volkswagen

Το ID. Unyx 7 και η νέα σειρά ID Aura δείχνουν τη σαφή στροφή της Volkswagen σε συνεργασίες με κινεζικές εταιρείες όπως η XPeng. Παράλληλα, το Jetta μπαίνει για πρώτη φορά στον κόσμο των EV.

XPeng

Το GX, ένα εξαθέσιο SUV, θα διατίθεται τόσο σε αμιγώς ηλεκτρική όσο και σε range-extender έκδοση, ενισχύοντας τη θέση της εταιρείας στην κορυφή των κινεζικών startup.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Lepas λανσάρει και δεύτερο μοντέλο στην Ευρώπη, το L6

Νέο Lada Niva: Η επιστροφή ενός θρύλου – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Το Renault 4 έρχεται και… topless

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...