Τελευταία νέα
Την κλείδωσαν και έφυγαν – Απίστευτη περιπέτεια 26χρονης στον ΕΟΠΥΥ Καλαμαριάς Σκέρτσος: Ας γίνουμε όλοι και όλες πρεσβευτές ασφαλούς οδήγησης Τσουκαλάς για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Η κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από τις εθνικές κόκκινες γραμμές Φωτιά στο Κόμιτο Καρύστου – Επιχειρούν πέντε εναέρια μέσα Εκτεθειμένη η ευρωζώνη από μια διόρθωση στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης Πτώση ελικοπτέρου στη Σίφνο: Τα δύο σενάρια που εξετάζονται – Δεν υπήρξε επικοινωνία με το ελικοδρόμιο Μητσοτάκης: Η μείωση του δημόσιου χρέους είναι εθνικό καθήκον Φωτιά στη Σαλαμίνα: «Το μαγαζί θα το ξαναφτιάξουμε, το δάσος όμως δεν υπάρχει πια» Το ΙΝΑΤ συνεχίζει την αναδημοσίευση των αναλύσεών του με το πλαίσιο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων για το αναγκαίο πέρασμα από την Ενεργειακή Ολιγαρχία, στην Ενεργειακή Δημοκρατία Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα Η απάντηση της Ντραγκομίροβα στους επικριτές της: «Το μακιγιάζ δεν με εμποδίζει να τρέξω» Ωνάσεια σχολεία: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Money-tourism.gr

Αεροδρόμια: Πιο δύσκολη η πρόσβαση στα lounges | «Προνόμιο» για λίγους επιβάτες

Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η πρόσβαση στα lounges των αεροδρομίων, καθώς η αυξημένη ζήτηση και ο συνωστισμός περιορίζουν σημαντικά τις διαθέσιμες θέσεις για τους ταξιδιώτες.#money-grid-35365{list-style:none;margin:0;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-35365>li{float:left;width:49%;min-width:250px;list-style:none;margin:0 1% 1% 0;;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-35365>li.last{margin-right:0;}#money-grid-35365>li.last+li{clear:both;}@media only screen and (max-width:768px) {#money-grid-35365>li{width:100%;}}
Παρότι οι χώροι αυτοί πολλαπλασιάζονται διεθνώς, η είσοδος παραμένει πιο εύκολη κυρίως για όσους διαθέτουν premium πιστωτικές κάρτες ή ταξιδεύουν σε business και first class. Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, οι συγκεκριμένες κατηγορίες επιβατών έχουν πλέον ουσιαστικό προβάδισμα, αφήνοντας εκτός πολλούς ταξιδιώτες.

Η αύξηση των κατόχων premium καρτών τα τελευταία χρόνια έχει επιβαρύνει σημαντικά τη χωρητικότητα των lounges, με αποτέλεσμα οι διαχειριστές να θέτουν περιορισμούς στην πρόσβαση, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής.
Αν και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και ανεξάρτητα lounges προσφέρουν ημερήσια εισιτήρια εισόδου, η διαθεσιμότητά τους είναι περιορισμένη και συχνά εξαρτάται από την πληρότητα σε πραγματικό χρόνο. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι επιβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με λίστες αναμονής ή ακόμα και άρνηση εισόδου.
Ενδεικτικά, εταιρείες όπως η American Airlines και η United Airlines διαθέτουν day passes, ωστόσο η πρόσβαση εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα χώρου, ενώ σε περιόδους αυξημένης κίνησης ενδέχεται να ανασταλεί πλήρως η πώλησή τους.
Παράλληλα, υπηρεσίες όπως το Priority Pass προσφέρουν συνδρομητική πρόσβαση σε δίκτυα lounges, όμως και εκεί παρατηρούνται περιορισμοί λόγω αυξημένης ζήτησης.
Όπως σημειώνουν αναλυτές της αγοράς, το βασικό πρόβλημα είναι δομικό: η ζήτηση για lounge εμπειρίες αυξάνεται ταχύτερα από τη διαθέσιμη χωρητικότητα. «Δεν υπάρχει – και δεν θα υπάρξει ποτέ – αρκετός χώρος για όλους όσοι θέλουν να βρίσκονται σε αυτά τα σημεία των αεροδρομίων», τονίζουν χαρακτηριστικά.
Σε αυτό το περιβάλλον, η πρόσβαση στα lounges μετατρέπεται σταδιακά σε προνόμιο υψηλότερης κατηγορίας επιβατών, με το κόστος να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα.

#money-grid-34887{list-style:none;margin:0;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-34887>li{float:left;width:49%;min-width:250px;list-style:none;margin:0 1% 1% 0;;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-34887>li.last{margin-right:0;}#money-grid-34887>li.last+li{clear:both;}@media only screen and (max-width:768px) {#money-grid-34887>li{width:100%;}}The post Αεροδρόμια: Πιο δύσκολη η πρόσβαση στα lounges | «Προνόμιο» για λίγους επιβάτες appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...