Τελευταία νέα
Μουντιάλ 2026: Πρώτη φορά στους «16» η Αίγυπτος – Υπέταξε στα πέναλτι την Αυστραλία [βίντεο] Γαλλία: Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 29% την εβδομάδα του μέγαλου καύσωνα Αφροδίτη Νέστορα: «Η τυφλή πολιτική βία να μην κερδίσει» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της μητέρας της Μέση Ανατολή: Επιστρέφει στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle Μουντιάλ 2026: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων στο Μεξικό-Αγγλία, έντονες αντιδράσεις κατά της FIFA Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου “Φιάσκο” Ντόκου: Ομαδικά πυρά κατά Μαξίμου από την αντιπολίτευση Μεξικό: Βρέθηκε νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουνίου Ανατράπηκε λέμβος στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης Καρέ – καρέ η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη ΚΚΕ: Την πολιτική που οδήγησε στη λειψυδρία στην Αίγινα σερβίρει ως «λύση» η Κομισιόν Π.Γερουλάνος: «Η σωστή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης προϋπέθετε άλλη κυβέρνηση»
Thepressproject.gr

Γ. Μυλόπουλος: «Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη λειτουργία και τη διαχείριση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς άσκησε ο συντονιστής του Τμήματος Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», Γιάννης Μυλόπουλος.Σε δήλωσή του, ο κ. Μυλόπουλος συνέδεσε τα πρόσφατα τεχνικά προβλήματα στο Μετρό της Αθήνας και τις ανακοινώσεις για διακοπή των σιδηροδρομικών δρομολογίων Αθήνας – Θεσσαλονίκης με, όπως υποστήριξε, τις «επικοινωνιακές φιέστες» της κυβέρνησης γύρω από τα έργα μεταφορών.
Αναφερόμενος στο Μετρό της Αθήνας, σημείωσε ότι τεχνική βλάβη σε συρμό της γραμμής 3 σημειώθηκε λίγες ώρες μετά από κυβερνητικές δηλώσεις για την κατάσταση των δημόσιων μεταφορών. Παράλληλα, σχολίασε την απόφαση για προσωρινή διακοπή των σιδηροδρομικών δρομολογίων μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης μέσα στο καλοκαίρι, θέτοντας ερωτήματα για την κατάσταση του δικτύου και την ασφάλεια των μετακινήσεων.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο δυστύχημα των Τεμπών, υποστηρίζοντας ότι η έλλειψη ολοκληρωμένης τηλεδιοίκησης, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του σιδηροδρόμου συνέβαλαν στην τραγωδία. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών του δυστυχήματος.
Ο κ. Μυλόπουλος άσκησε κριτική και για τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι το έργο παραδόθηκε χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι δοκιμές λειτουργίας. Όπως ανέφερε, οι συχνές διακοπές και τεχνικές δυσλειτουργίες που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν –κατά τον ίδιο– τις προειδοποιήσεις που είχαν διατυπωθεί πριν από τα εγκαίνια.
Παράλληλα, σημείωσε ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της επέκτασης προς Καλαμαριά, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις για ταχεία παράδοσή της.
Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο συντονιστής Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι τα σύγχρονα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απαιτούν «αξιοπιστία, τεχνοκρατική επάρκεια και προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον», στοιχεία που –όπως ανέφερε– απουσιάζουν από τη σημερινή κυβερνητική διαχείριση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...