Τελευταία νέα
Μαρινάκης για Σαμαρά: Ανήμερα της επετείου του δημοψηφίσματος έκανε βίντεο εναντίον της ΝΔ Συνάντηση του ΠΑΣΟΚ με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας στη Βουλή Πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο: Αμείλικτα τα ερωτήματα προς την Περιφέρεια για το τοξικό νέφος Μαρινάκης για Σαμαρά: ”Επέλεξε να κάνει ένα βίντεο εναντίον της παράταξης” ΕΛ.Α.Σ. κατά κυβέρνησης για την υπόθεση Ντόκου: «Η χώρα έγινε περίγελος από μια τηλεφωνική φάρσα» Ο Θάνος Ντόκος και το τριψήφιο που θα χτυπήσει τρεις τη νύχτα Μαρινάκης κατά Σαμαρά: «Αντί να κάνει βίντεο για το διχαστικό δημοψήφισμα του 2015, επέλεξε να κάνει εναντίον της παράταξης» Ο Δημήτρης Λογοθέτης στην «Εφ.Συν.»: «Η λογοτεχνία τρόμου ήταν πάντοτε πολιτική» ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε για ακόμη μία φορά τον δρόμο του διχασμού ΙΣΑ για Καστελόριζο: Αγανάκτηση και προβληματισμός για τη σύλληψη αγροτικού ιατρού Μαρία Καρυστιανού: «Τα εθνικά μας βρίσκονται στην πιο καίρια στιγμή – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει ούτε μέτρο από την εδαφική της κατάσταση» ΚΚΕ: ”Να καταργηθεί η ΚΥΑ για το άσυλο και το Μητρώο Δικηγόρων Νομικής Καθοδήγησης”
Efsyn.gr

Τουρκία: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Πληροφορίες για συνάντηση Τραμπ και Ερντογάν

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Άγκυρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 7 και 8 Ιουλίου, ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποιούν τις πρώτες πληροφορίες για το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και για την ατζέντα των συνομιλιών του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να αφιχθεί στην τουρκική πρωτεύουσα στις 7 Ιουλίου, συνοδευόμενος από πολυμελή αμερικανική αντιπροσωπεία, η οποία έχει ήδη αναλάβει τις προετοιμασίες ασφαλείας και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της επίσκεψης.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το πρόγραμμα προβλέπει ως πρώτη επίσημη στάση του Ντόναλντ Τραμπ το Ανιτκαμπίρ, το μαυσωλείο του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όπου θα αποτίσει φόρο τιμής. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον υποδεχθεί με επίσημη τελετή ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την τελετή υποδοχής θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών και στη συνέχεια διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών, με αντικείμενο σειρά ζητημάτων διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος. Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δύο Πρόεδροι να προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις, ενώ δεν αποκλείεται και η υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας.
Παράλληλα με τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο ATO Congresium το Φόρουμ Αμυντικής Βιομηχανίας, με τη συμμετοχή αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, κυβερνητικών εκπροσώπων και κορυφαίων εταιρειών του αμυντικού τομέα. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση νέων συνεργασιών και εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...